Ağaoğlu, Medeniyetler Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ağaoğlu, Medeniyetler Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı

Anadolu'dan Renkler Medeniyetler Buluşması'nda bir araya gelen Ağaoğlu Ailesi, çalışanlarından oluşan halkoyunları ekibini ve Antakya Medeniyetler Korosu'nu izledi.

12.06.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'dan Renkler Medeniyetler Buluşması'nda bir araya gelen Ağaoğlu Ailesi, çalışanlarından oluşan halkoyunları ekibini ve Antakya Medeniyetler Korosu'nu izledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir'in ev sahipliğinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen Anadolu'dan Renkler Medeniyetler Buluşması'na Ağaoğlu Ailesi ve davetliler katıldı.

Programda sahneye çıkan ekip 135 parçadan oluşan 17 farklı yöresel kostüm ve takı kullandı. Zeybekten halaya, çayda çıradan Roman gösterisine ve Artvin- Trabzon yörelerine kadar geniş bir yelpazede dans gösterisi sunan Ağaoğlu Halk Oyunları Ekibi kapanışı ise ritim gösterisiyle yaptı.

Semazen ve semah gösterilerinin de yapıldığı programda sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu seslendirdiği eserlerle davetlilere "medeniyetler buluşması" yaşattı.

"Çalışanlarımız tarafından organize edildi ve sahnelendi"

Programın açılış konuşmasını yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Her geçen gün büyüyen bir aileye sahibiz ve bundan son derece gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu büyük aileyi her defasında yanımızda görmek beni bir o kadar da duygulandırıyor ve sorumluluğumuzu artırıyor. Biz Ağaoğlu olarak konut yapıyoruz, yaşam alanları inşa ediyoruz, insanların kaynaşacağı, dostlukların kurulacağı mekanlar oluşturuyoruz. Güvenli ve sağlıklı ortamlar sağlamaya çalışıyoruz. Bunu da ekibimle beraber en iyi şekilde yapıyoruz."

Türkiye'nin sosyolojik yapısının değiştiğini belirten Ağaoğlu, kültürel çeşitliliği, kültürel zenginlik haline getirmek için etkinliklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Bu gösterinin kendileri için en gurur verici tarafının tamamen çalışanları tarafından organize edilmesi ve sahnelenmesi olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Şantiyelerimiz de dahil yaklaşık 15 bine yakın çalışanımız var. Biz büyük bir aileyiz. Bu gecede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bu büyük ailenin bir parçası olan siz değerli konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ağaoğlu, "Daha önce yabancıya satış yoktu. Özellikle mütekabiliyet yasasından sonra İstanbul'a yabancının da ciddi bir ilgisi olmaya başladı. My World Europe projemizde 68 farklı ülkenin pasaportunu taşıyan insanla bir arada yaşamanın, kültürü paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. İstanbul'un yakın bir zamanda Londra'yı geçeceğine inanıyorum. Çünkü bu tabiat güzelliği olduğu sürece Londra İstanbul'un rakibi bile olamaz. Dünya vatandaşlarını ev sahibi yapacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Programda, Ağaoğlu çalışanları Babalar Günü'nün de yaklaşması dolayısıyla Ali Ağaoğlu'na "Yılın Babası" ödülü vererek sürpriz yaptı. Anadolu'dan Renkler Medeniyetler Buluşması etkinliği "Memleketim" şarkısının hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

- Ağaoğlu Halk Oyunları Topluluğu

Ağaoğlu çalışanları tarafından 2011 yılında kurulan Ağaoğlu Halk Oyunları Topluluğu, ilk yılından itibaren Anadolu'dan Renkler programını sergilemeye başladı.

Dünyanın önde gelen emlak fuarı Dubai Cityscape'te Türk kültürünün zenginliğini temsil eden topluluk, dünyanın önemli emlak fuarlarından biri olan Fransa Mipim Fuarı'nda da performans sergiledi.

Ege'den Karadeniz'e Anadolu'ya özgü oyunları sergileyen Ağaoğlu Halk Oyunları Topluluğu, 32'si kadın olmak üzere toplam 50 kişiden oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaoğlu, Medeniyetler Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement