Ağaoğlu'ndan Bodrum Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Ağaoğlu'ndan Bodrum Projesi

- Ağaoğlu'ndan Bodrum ProjesiİSTANBUL - Ali Ağaoğlu, 'yaz kış yaşam alanı' fikrinden yola çıkılarak doğal ortamda konforlu yaşam isteyenlere erişilebilir fiyatlardan sunulacak Bodrum Projesi'ni açıkladı.

07.08.2018 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ağaoğlu'ndan Bodrum Projesi

İSTANBUL - Ali Ağaoğlu, 'yaz kış yaşam alanı' fikrinden yola çıkılarak doğal ortamda konforlu yaşam isteyenlere erişilebilir fiyatlardan sunulacak Bodrum Projesi'ni açıkladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ortaköyde'ki köşkünde basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda Bodrum Projesi başta olmak üzere devam eden yatırımları ve gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum'da tarihi bir projeye imza atmaya hazırlanan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "12 milyon metrekare alanda 'yaz kış yaşam alanı' fikrinden yola çıkarak doğal ortamda konforlu yaşam isteyen herkesin alabileceği Bodrum Projesi'ni açıkladı.

Ağaoğlu'ndan "batıyor" iddialarına yanıt

Ortaköy'deki evinde basın mensupları ile bir sohbet toplantısı düzenleyen ve Bodrum'da 12 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirmeyi planladığı "Yaz-kış yaşam projesi" ile ilgili bilgi veren Ağaoğlu, şirketine yönelik kriz iddiaları ile ilgili de konuştu. Son dönemde gayrimenkul sektörü ile ilgili çok spekülasyon olduğunu aktaran Ali Ağaoğlu, haberlerin kasıtlı yapılarak sektörü olumsuz şekilde etkilediklerini söyledi.

"Toplam borcum yaklaşık 200 milyon dolar"

Ağaoğlu, sosyal medyada konkordato ilan edeceğine dair söylentileri anımsatarak, "Böyle bir şey yok. Belki en az borcu olan şirketlerdenim. Toplam borcumuz bilançomuzun yüzde 10'u bile değil" dedi.

Ağaoğlu, "Finans merkezine 400 milyon dolar yatırım yaptım. Şu andaki toplam borcum bunun yarısı bile etmiyor. Yaklaşık 200 milyon dolar. Kaldı ki 400 milyon liralık bir banka borcunu da kapattım. Şu anda en karlı iş yenilenebilir enerjide. Üretimde olan iki RES Projesini satıp borcumun tamamını kapatacağım" dedi.

"İddiaları ciddiye almıyorum"

Her krizden daha güçlü çıktıklarını ifade eden ünlü iş adamı Ağaoğlu, hakkında çıkan haberlerle ilgili şunları söyledi: "Sosyal medyadaki trol hesaplarda 'Ağaoğlu batıyor' haberleri çıkıyor. Bu tür haberleri ciddiye almıyorum. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak sermaye açısından Türkiye'nin en güçlü ve köklü kurumlarının başında geliyoruz. Aslında bu tür haberlerin neden yayıldığını da biliyorum. Ağaoğlu, "Maslak 1453 projemizde satılacak konutumuz kalmadı. Çekmeköy projemizde ise tahminimiz üzerinde talep gördük. Projenin inşaatı devam ediyor. Dairelerin yarısından fazlası satıldı. Türkiye'nin en stratejik projelerinden olan Uluslararası Finans Merkezi projesini biz üstlendik. Şimdi ise Bodrum'da 12 milyon metrekarelik alanda Avrupa'nın en büyük yaşam projesini hayata geçiriyoruz. Böylesine önemli işlere imza atan bir marka olarak oluşturulmak istenen olumsuz algıyı doğal karşılıyorum."

İsteyen herkesin Bodrum'da evi olacak

Bodrum'da eşsiz bir projeye imza atacaklarını belirten Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Bodrum projemiz için uzun yıllardır çalışıyoruz. Pazar araştırmalarımız ve tüketici beklentileri doğrultusunda projemizde değişiklikler yapıyoruz. Yaz kış yaşanacak her ihtiyacın bir arada bulunduğu muhteşem bir projeyi erişebilir fiyatlardan sunacağız. Projemizi henüz lanse etmeden hatta ön talep toplamaya başlamadan yurtiçi ve yurtdışından çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Geçmiş projelerimizde olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaşacağımızı düşündüğümüz Bodrum projemizde kolay ulaşılabilir lüks bir yaşam alanı kurguluyoruz."

Milyon dolar ödemeye gerek yok

Milyon dolarlar ödemeden Bodrum gibi eşsiz bir lokasyonda lüks bir yaşam alanını hayata geçireceklerini belirten Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak bugüne kadar birçok referans proje geliştirdik. Gerek oturumcular gerekse yatırımcıların olumlu geri dönüşleri ile her gün kendimizi yeniliyoruz. Bodrum projesi de, Ağaoğlu'nun imza projelerinden biri olacak. İçerisinde botanik park, hobi bahçeleri, okul, kreş gibi ünitelerin yer alacağı ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Türk Lirası ile satış yapacağız. Vatandaşlarımıza 'paranızı biriktirin, beni bekleyin' diyorum."

"Kriz Kahini ile 8 saat sohbet ettik"

Hem yerli hem yabancı firmalarla ekibinin ve kendinin sürekli çalıştığına dikkat çeken Ağaoğlu, " 'Kriz Kahini' olarak bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini'yi Pazar günü evimde misafir ettim. 8 saat süren sohbetimizin özeti olarak Roubini, dünyada başlayan ticaret savaşları, ekonomik savaşlar, politik belirsizliklerden dolayı Türkiye'nin bu durumdan önce olumsuz etkileneceğini fakat sonra güçlü ve karlı çıkacağını belirtti. Bodrum Projesi'ni bu şekilde başlattıklarını ifade eden Ağaoğlu, Türkiye'nin ekonomisine ciddi derecede istihdam ve katma değer sağlayacaklarını ve devlete yardımcı olmak için kendi karlarından fedakarlık edeceğini ifade etti

Son günlerde artan faiz oranlarıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Ağaoğlu, "Yatırımcı faiz ile kazanç sağladığını düşünüyor ama sermayesinin eridiğinin farkına varamıyor. Gayrimenkul ise her daim kazandıran, reel getirisi olan en değerli emtiaların başında geliyor. Akıllı yatırımcılar ise kira getirisi ile ciddi kazanımlar elde ediyor. İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biri barınmadır. Bu sebepten dolayı gayrimenkul geçmişte olduğu gibi gelecekte de gelişmeye ve talep görmeye devam edecektir" dedi.

Ağaoğlu\'ndan Bodrum Projesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ağaoğlu'ndan Bodrum Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement