Ağar: 'Özümüze Geri Döndük' - Son Dakika
Güncel

Ağar: 'Özümüze Geri Döndük'

Ağar: \'Özümüze Geri Döndük\'

DYP'nin, Demokrat Parti İsmini Aldığı 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi Sona Erdi. Kongreye Mumcu ve Dp'den Milletvekili Aday Adayı Olan ATO Başkanı Aygün de Katılarak Konuşma Yaptılar.

27.05.2007 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DYP'nin DP ismini aldığı 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi sona erdi.

Kongreye DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DP'den milletvekili aday adayı olan ATO Başkanı Sinan Aygün beraber geldiler. Büyük bir izdihamın yaşandığı kongre salonunda Ağar ile Aygün "Başbakan Ağar", "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "Vur vur inlesin Tayyip dinlesin" sloganlarıyla karşılandı.

Kürsiye ilk olarak ATO Başkanı Sinan Aygün çıktı. Türkiye'nin DP iktidarına az kaldığını belirten Aygün, "Bugün burada bir uyanış var. Bu uyanışın sonucu DP iktidarı olacaktır" dedi.

Aygün DP'ye katılma gerekçelerini şöyle açıkladı:

"Büyük Türkiye hayalini gerçekleştirmek için buradayım. Azınlığın değil, çoğunluğun sesine kulak verdiğim için buradayım. Söze değil icraata inandığım için buradayım. Anamı da aldım geldim, babamı da aldım geldim."

Millet vekili seçilmesi halinde dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayacağını belirten Aygün 48 yaşındayım, 48 yıldır bana dokundular, bundan sonra da dokunabilirler. Benim alnım ak" dedi.

Aygün'ün ardından DP Genel Başkanı Mehmet Ağar "Adam gibi adam" anonsuyla kürsüye çağırıldı. Eşi Emel Ağar ile birlikte kürsüye çıkan Ağar, 27 Mayıs 1960 ihtilalini anımsatarak, "Bundan 47 yıl evvel sabaha karşı 3.5 ta Türkiye bir radyo anonsuyla uyandı. Ben o zaman 10 yaşındaydım. Sonra babamı götürdüler. Hayatımın hiçbir noktasını bu kadar hatırlamıyorum" dedi. 27 Mayıs'ın üzerinden 47 yıl geçtiğini belirten Ağar, milletin çaresi ve umudu olan DP'yi yeniden kurduğunu söyledi. Ağar, 1960 ve 1980 darbeleri olmasaydı DP çatısı altında olacaklarını belirterek, "Bugün kökümüze döndük, özümüze döndük" şeklinde konuştu.

DP, AP ve DYP'nin bütün genel başkanlarına teşekkür eden Mehmet Ağar, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de büyük Türkiye davasının lideri olarak nitelendirdi. Ağar, "Hepsiyle tek tek görüştüm. Tüm genel başkanların gönlü bizimledir. Hepsi arkamızdadır" dedi.

AKP'YE SERT ELEŞTİRİLER

AKP iktidarının "kaçak güreştiğini" ve milletten kaçtığını ifade eden Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinin de bir demokrasi meselesi olarak sunulduğunu söyledi. AKP'nin maneviyatı istismar ettiğini ileri süren Ağar, "Allah bizi manevi dünyamıza hizmet etmekten uzak tutmasın. Onu istismardan korusun. DP iktidara geldikten bir ay sonra ezanı asli diliyle okuttu. Bunu yaparken uzlaşıyla yaptı, muhalefetle anlaştı. Adalet partisi bir gecede 40 bin imamı memur yaptı, tek tartışma olmadı" diye konuştu. AKP'nin demokrasiye inanmadığını söyleyen Ağar, "Bunlar sivil toplum kuruluşlarının hepsinin üzerinde baskı uyguluyorlar. Kanarya Severler Derneği olsa bile başkanı AKP olsun isterler" dedi.

Cumhurbaşkanlığı konusunda da Ağar şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı meselesi siyasi bir meseledir, demokrasi meselesi değildir. 1973 yılında demokrasi meselesiydi. O zaman zorla seçtirilmek istenen adayı meclis seçmemiştir. DYP, DP çizgisinden geliyor. Kimseden demokrasi dersi alma ihtiyacımız yoktur" diye konuştu.

DP Başkanı Ağar, AKP ve CHP'nin milleti kutuplaştırdığını söyleyerek, kendilerinin kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye istediklerini belirtti. Başbakan Erdoğan'a da seslenen Ağar, "İstediğin meydanda istediğin programda yüreğin varsa konuşalım. Siz kimsiniz ki bizi demokrasi dışına çıkmakla suçluyorsunuz. Siz bizim açtığımız yoldan geldiniz. Hepimizin müştereği olan manevi değerlerin arkasına sığınarak siyaset yapmayı bitirteceğim size" dedi.

DÜZ OVADA SİYASET ÇAĞRISINI YİNELEDİ

DP Başkanı Ağar, "Milletin çocuğu dağa çıkmasın ovada kalsın" şeklindeki daha önce söylediği sözleri anımsatarak, "Bunu oy meselesi sandılar. Bu milletin meselesidir" diye konuştu. İktidara geldiklerinde 3 ay içinde terörü bitireceğini Söyleyen Ağar, sokakları da 15 gün içerisinde teslim alacağını söyledi.

MUMCU KÜRSÜDE

Ağar konuşmasının sonunda Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da salonda olduğunu açıklayarak kürsüye davet etti. Mumcu "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganıyla kürsüye çıkarak Ağar'la öpüştü.

Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

"47 yıl önce bugün Türkiye bir demokrasi kazası yaşadı. Bu ülke o kazada aldığı yarayı hafızasında taşıyor. 47 yıldır bu yaradan kan sızıyordu. Bugün bu yara kapanmıştır."

Mumcu sözlerini "Yaşasın Türkiye yaşasın DP yaşasın DP'liler" diyerek tamamladı. Ağar ve Mumcu Kongrenin yapıldığı salondan beraber ayrıldılar." (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ağar: 'Özümüze Geri Döndük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement