Agatha Christie" Söyleşisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Agatha Christie" Söyleşisi

Polisiye roman yazarı Celil Oker, Agatha Christie'nin romanlarının 2 milyar adet sattığını belirterek, "Bu, karşısında gerçekten saygı duyacağınız, şapkanızı çıkarıp selam vereceğiniz bir performans" dedi.

15.05.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polisiye roman yazarı Celil Oker, Agatha Christie'nin romanlarının 2 milyar adet sattığını belirterek, "Bu, karşısında gerçekten saygı duyacağınız, şapkanızı çıkarıp selam vereceğiniz bir performans" dedi.

Pera Palace Hotel tarafından Altın Kitaplar Yayınevi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, "Agatha Christie Edebiyatı" konuşuldu.

Polisiye roman yazarı Celil Oker, kendisine ışık tutan en önemli yazarlardan birinin Christie olduğunu belirterek, yazardan temel olarak bir polisiye tavrı oluşturmak ve onu sürdürmekle ilgili çok temel şeyler öğrendiğini anlattı.

İngiliz yazarın 66 kitabının 2 milyar sattığına dikkati çeken Oker, "Bu inanılmaz bir şey. Bırakın polisiyeyle ilgilenmeyi, herhangi bir düzeyde yazma ve okumayla ilgileniyorsanız, karşısında gerçekten saygı duyacağınız, şapkanızı çıkarıp selam vereceğiniz bir performans bu" ifadelerini kullandı.

Eleştirmen ve çevirmen Sevin Okyay ise Agatha Christie'nin kendi döneminde de çok sevilen bir yazar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Christie'nin kitapları, İncil ve Shakespeare'den sonra en çok satan kitaplar. Romanları sinemaya, televizyon dizilerine ve tiyatroya uyarlanmış. Oyunlar yazmış. Tiyatroyla iki yönlü bir ilişki de var. Bazılarında kitaplarından oyun yapmış. Bazılarında oyundan kitap yazmış. Bir de radyo oyunları var."

Okyay, yazarın kişisel olarak çok mahcup biri olduğunu aktararak, "Christie, iyi bir gözlemci. Konuşmaktan ziyade dinleyen, görünmekten ziyade gören bir insan" diye konuştu.

Özellikle Christie'nin kadın hayranlarının ilgi gösterdiği söyleşinin ardından Celil Oker, kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Agatha Christie' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement