Ağcagüney'de 'Meme Muayenesi' Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Ağcagüney'de 'Meme Muayenesi' Eğitimi

Ağcagüney\'de \'Meme Muayenesi\' Eğitimi

Samsun'da "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi eğitim ekipleri tarafından Çarşamba ilçesi Ağcagüney beldesinde toplam 135 kadına "Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi" verildi.

11.10.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi eğitim ekipleri tarafından Çarşamba ilçesi Ağcagüney beldesinde toplam 135 kadına "Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi" verildi.

Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ülkü Yıldırım yaptığı açıklamada, yapılan bu organizasyonlarla kadınlarda meme kanserine karşı bir farkındalık uyandırmayı hedeflediklerini, meme kanserinin kadınlarda ölüme neden olan kanserler arasında ilk sırada yer aldığını söyledi. Dr. Ülkü Yıldırım, dünya üzerinde her 3 dakikada 1 kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu ve her 10 dakikada 1 kadının meme kanserinden hayatını kaybettiğini belirterek, erken teşhis edilen meme kanserlerinde tedavi şansının yüzde 90 olduğunu vurguladı. Yıldırım, erken teşhis için 20 yaşından büyük tüm kadınların ayda 1 kez kendi kendine meme muayenesi yapmaları gerektiğini, 40 yaşından sonra her kadının yılda 1 kez klinik meme muayenesi yaptırması ve mamografi çektirmesi gerektiğini kaydetti.

Dr. Ülkü Yıldırım, yapılan bu eğitimlerle ilçemde bulunan tüm 15-59 yaş arasındaki kadınlara kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını öğretmeyi hedeflediklerini söyleyerek, "2013 yılı Eylül ayı itibariyle ilçemizde toplam 17 bin 512 kadına eğitim verilmiş olup, 2 bin 513 kadına da klinik meme muayenesi yapılmıştır" dedi.

Dr. Ülkü Yıldırım, 2014 yılı sonuna kadar ilçedeki bütün 15-59 yaş arasındaki kadınlara kendi kendine meme muayenesi eğitimlerinin verilmeye devam edileceğini ve klinik meme muayenesi yapılacağını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağcagüney'de 'Meme Muayenesi' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement