Agd Genel Başkanı Turhan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Agd Genel Başkanı Turhan Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Ne yazık ki son 30 yılda 11 milyon Müslüman ruhunu teslim etmiş.

07.10.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Ne yazık ki son 30 yılda 11 milyon Müslüman ruhunu teslim etmiş. Elbette ruh teslim edilecek, bunda herhangi bir sıkıntı yok. Üzüldüğümüz şeyse 11 milyon Müslümanın yüzde 90'ından fazlası birbirini katletmiş, birbirini öldürmüş." dedi.

AGD Genel Başkanı Turhan, Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin "Kurban 2017 Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Burada konuşan Turhan, Muharrem ayı içerisinde olunduğunu hatırlatarak, üzerinden yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen Yezid'lerin de, Hz. Hüseyin'lerin de bitmediğini söyledi.

Müslümanlar arasına sokulan fitnelerden dolayı son 30 yılda 11 milyon Müslümanın birbirini öldürdüğünü vurgulayan Turhan, şöyle konuştu:

"Muharrem ayı içerisinde bir taraftan Hz. Hüseyin'in şehadetini görmüşüz. 'Ben savaşacağım' dememiş ama birileri fitneye, fesada sebebiyet vermiş ve Hz. Hüseyin ve yanındaki arkadaşları şehadet şerbetini içmiş. Yer yüzünde Yezid'lerin ve yine yer yüzünde Hüseyin'lerin oluşmamasıyla alakalı bizim üzerimize vazifeler oluşmuş. Ama ne yazık ki son 30 yılda 11 milyon Müslüman ruhunu teslim etmiş. Elbette ruh teslim edilecek, bunda herhangi bir sıkıntı yok. Üzüldüğümüz şeyse 11 milyon Müslümanın yüzde 90'ından fazlası birbirini katletmiş, birbirini öldürmüş. Yani bugün hala Yezidler de bitmemiş, Hüseyinler de bitmemiş."

-"Bir Irak meselesini yaşıyoruz"

Turhan, Müslümanların mezhepsel farklılıklarla ayrıştırılmaya çalışıldığını belirterek, Irak'ın 11 Eylül sonrası bölündüğünü dile getirdi.

"Bir Irak meselesini yaşıyoruz. 11 Eylül olayından sonra üçe ayrılmıştı, dörde ayrıldı, beşe ayrıldı şimdi ise kaça ayrıldığı sayılamaz oldu." diyen Turhan, "Her gün dünyada ülke sayısı artıyor. 300 tane insanın eline silah veriyorlar, 10-15 kilometrelik alanı çeviriyorlar bir de mezhep yüklemesi yapıyorlar ve devlet olarak ilan ediyorlar. Gücümüzü azaltmak, birbirimize düşürmek için bütün bu çaba. Öyle bir süreçle karşı karşıyayız ki Müslümanlar bir yanlışı düzeltmek için bir başka yanlışla düzeltmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'taki gayrimeşru referandumunu anımsatan Turhan, "Bir Kuzey Irak sürecini yaşıyoruz. Kuzey Irak sürecinde işi sadece yani Erbil'in, Kerkük'ün Bağdat'tan kopması olarak tarif ediyoruz. Bir sınırın çekilmesi olarak tarif ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agd Genel Başkanı Turhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement