Ağır Vasıta Sektörü 2010'dan Umutlu - Son Dakika
Ekonomi

Ağır Vasıta Sektörü 2010'dan Umutlu

BURSA, (DHA) BURSA'da üretim yapan ve İstanbul'da düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı'nda ilgi gören Grammer Koltuk Sistemleri A.

29.03.2010 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA, (DHA)

BURSA'da üretim yapan ve İstanbul'da düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı'nda ilgi gören Grammer Koltuk Sistemleri A.Ş.'nin Genel Müdürü Tuna Arıncı, 2010'da özellikle ağır vasıta sektöründe umut verici gelişmelerin sinyallerinin alındığını söyledi.

Sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında gösterilen ve 14 ülkeden 133'ü yerli 167 katılımcının ürünlerini tanıttığı Busworld Turkey 2010'da, Bursalı koltuk firması Grammer, yeni ürünlerini tanıttı. Busworld Fuarı'nda düzenli olarak yer aldıklarını kaydeden Grammer Koltuk Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Tuna Arıncı, fuarın Bussworld Turkey 2008'e oranla daha hareketli geçtiğini ve bu gelişmelerin özellikle ağır vasıta sektörü adına umut verici olduğunu dile getirdi.

'KRİZ DÖNEMİNİ AR-GE İLE ATLATTIK'

2008 yılının son çeyreğinde başlayıp, 2009 yılı itibariyle tüm dünyayı etkisi altına alan global krizin, sektörü derinden etkilediğini belirten Arıncı, Grammer olarak kriz döneminde Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek ürün gamını genişlettiklerinin kaydetti. Kriz döneminde birçok farklı projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Arıncı, "Geçtiğimiz yıl içinde başlattığımız ve bu yıl da devam eden 'Grammer koltuksuz minibüs kalmayacak' sloganı ile çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Karsan ve Fiat Ducato'nun ardından Peugeot Boxer minibüslerinde de artık Grammer yolcu koltukları kullanılıyor. Bunun yanında Nilüfer Turizm'in tüm otobüslerine uyguladığımız televizyonlu koltuk projemiz Konya Metro Turizm ile devam ediyor" dedi.

TREN KOLTUKLARINDA GRAMMER İMZASI

Grammer'in ürün çeşitliliği konusunda önemli adımlar attığını dile getirdi. Arıncı, "Geçtiğimiz dönemde grubumuzun uzmanlık alanları arasında yer alan ve önemli atılımlarından birisi olan tren yolcu koltuğu üretimi artık Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Grammer Almanya'nın know-how birikimine ilave edilen tasarımlar ile özgün ürünlerimiz yaratılıyor. Yurdumuzda ve çevre ülkelerde tren yolları ile ilgili projelere ürünlerimiz ile iyi bir çözüm ortağı olacağımız inancındayız" diye konuştu.

'2010 YILI PİYASALARININ DAHA UMUTLU OLDUĞUNU GÖRüYORUZ'

Tuna Arıncı, uzun süredir gerçekleştirdiği Ar-Ge faaliyetleri sonucunda elde edilen ürünlerin tanıtım adına önemli bir fırsat olduğunu ve gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arıncı, "Fuarda yaptığımız görüşmeler sonucunda 2010 yılı için piyasaların daha umutlu olduğunu görüyoruz. çok sayıda kurum ile olumlu temaslarda bulunduk. çalışmalarımızın meyvelerini toplamayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ağır Vasıta Sektörü 2010'dan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement