Agit 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Agit 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AGİT 21. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde, Belçikalı, Sırp, Maltalı,Taylandlı mevkidaşları ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jaglan ile görüştü.

04.12.2014 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'nin Basel kentinde yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 21. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde Belçikalı, Sırp, Maltalı, Taylandlı mevkidaşları ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jaglan ile ikili görüşmeler yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders'a Belçika'nın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığı'nı üstlendiği için tebriklerini iletti.

İkili üst düzey ziyaretlerin artması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye ve Belçika arasındaki İçişleri, Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları arasındaki üçlü istişare mekanizmasının öneminden bahsetti ve Belçika'da yaşayan Türk vatandaşlarının iki ülke arasında önemli bir köprü olduğunu vurguladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ise, Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığı için teşekkür etti.

Türk kökenli Belçika vatandaşlarının iki ülke arasında önemli bir köprü olduğunu vurgulayan Reynders, Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılar konusunun Belçika için önemli bir sorun olduğunu ifade etti. Bakan Reynders ayrıca, terörizmle mücadele konusunda Belçika'da alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu ise terörle savaş konusunda özellikle istihbarat paylaşımının önemini vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daviç ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye'ye maç için gelen Marko İvkoviç isimli gencin hayatını kaybetmesi de gündeme geldi.

Çavuşoğlu ayrıca Sırbistan'ın bölgenin istikrarı için önemli bir ülke olduğunu, Türkiye'nin Belgrad- Priştine diyaloğunu desteklediğini ve bölgedeki donmuş ihtilafların ortadan kalkması açısından bu husunun faydalı olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu'nun Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tanasak Patımapragorn ile görüşmesinde ise iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler ile bölgesel konular görüşüldü..

Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı George Wella ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, önümüzdeki dönemde Bakan Çavuşoğlu'nun Malta'ya yapacağı ziyaret ve bu ziyaret sırasında imzalanabilecek anlaşmalar gündeme geldi.

Dışişleri Bakanlıkları arasında düzenli istişarelerin gündeme gelebileceği, diplomasi akedemileri arasında işbirliği mekanizmalarının oluşturulması hususunun da gündeme geldiği görüşmede, Türkiye'nin AB üyelik müzekereleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca Suriye, Irak ve Libya'daki gelişmeler de ele alındı.

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jaglan ile de baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. - Basel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agit 21. Bakanlar Konseyi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement