Agit'in PKK Sempatizanı Gözlemcisine Tepki Hollandalı Türk Vekilden Geldi - Son Dakika
Dünya

Agit'in PKK Sempatizanı Gözlemcisine Tepki Hollandalı Türk Vekilden Geldi

DENK Parti Başkanı ve Milletvekili Tunahan Kuzu, referandumda usulsüzlük yapıldığını iddia eden AGİT gözlemcisiyle ilgili olarak, “AGiT’in gözlemcileri PKK sempatizanı, elimdeki bu fotoğrafta görüyorsunuz.

20.04.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENK Parti Başkanı ve Milletvekili Tunahan Kuzu, referandumda usulsüzlük yapıldığını iddia eden AGİT gözlemcisiyle ilgili olarak, "AGiT'in gözlemcileri PKK sempatizanı, elimdeki bu fotoğrafta görüyorsunuz. Referandum öncesi elinde PKK ve hayır bayrağı ile poz veren kişi nasıl adil bir rapor hazırlayabilir?" dedi.

Geçtiğimiz ay Hollanda ve Avrupa'da bir ilk olan yabancı kökenlilerden oluşan DENK partisi, Hollanda seçimlerinde çok büyük bir başarı elde edip Avrupa tarihinde bir ilki yaşatmıştı. DENK partisi yabancı kökenli Hollanda vatandaşlarının sorunlarına destek olmaya devam ederken son günlerde Avrupa'da farklı ülkelerde tartışma konusu olan Türkiye referandum sonuçlarına açıklama yaptı. Referandumda usulsüzlük yapıldığını iddia eden AGİT gözlemcisine yanıt DENK Parti Başkanı ve Milletvekili Tunahan Kuzu'dan geldi. Kuzu, parlamentoda yaptığı açıklamasında, "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGiT'in gözlemcileri PKK sempatizanı, elimdeki bu fotoğrafta görüyorsunuz. Referandum öncesi elinde PKK ve hayır bayrağı ile poz veren kişi nasıl adil bir rapor hazırlayabilir?" diye vekillere sordu. Kuzu, "Burada 1 gün Türkiye hakkında konuşulmasa o gün yaşanmamış olarak görünüyor, Türkiye ile ilgili bu takıntınız neden?' diye ekledi.

Kuzu, "Referandum sonuçları ile oynanıp sonrasında mühürsüz bir oy pusulasını geçerli saymak ve bunu gözlemcilerin önünde yapmak bana göre çok büyük cesaret sahibi olmak demek" diyen yabancı vekile "'Biz de DENK partisi olarak cesaretimiz olarak ünlüyüz. O zaman size 2015'i hatırlatayım, muhalefet partisi CHP ve MHP o zamanki seçimde mühürsüz oy pusulalarını YSK tarafından kabul ettirdiklerini itiraf etmişlerdi. Biraz gerçekçi olalım lütfen" şeklinde konuştu. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Agit'in PKK Sempatizanı Gözlemcisine Tepki Hollandalı Türk Vekilden Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı
    12:17 Eskişehir'deki Lise Öğrencileri Filistin ve Gazze'ye Bağış Yaptı

    Eskişehir'de bulunan Fahri Keskin Fen Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı hayır çarşısından elde ettikleri 17 bin TL'lik kazançlarını Filistin ve Gazze'ye bağışladı. Bu örnek davranışlarından dolayı öğrencilere ve rehber öğretmen Derya Nur Çakır'a teşekkür edildi.

  • Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var
    12:13 Gazze'deki Çocuk Cerrahisi Uzmanı: Sağlıkçı ve Tıbbi Malzeme İhtiyacı Var

    Gazze'de gönüllü olarak çalışan çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, Türkiye ve dünyadaki meslektaşlarına çağrıda bulunarak, Gazze'deki sağlıkçı ve uzman hekim ihtiyacına dikkat çekti. Kamacı, ayrıca tıbbi malzeme toplanması ve gönderilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun yıkık durumda olduğunu ve acil hastaların müdahale edilebildiğini ancak diğer ameliyatların bekletildiğini ifade etti. Kamacı, Gazze'deki çocukların yaşadığı sıkıntılara ve travmalara da değindi ve insanların normalleştirdiği travmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazze'deki temiz su ve elektrik sorunlarına da dikkat çeken Kamacı, Türkiye ve dünyadaki sağlıkçılara yardım çağrısında bulundu.


Advertisement