Ağrı Ağustos Ayında Doğal Gaz Kullanmaya Başlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Ağrı Ağustos Ayında Doğal Gaz Kullanmaya Başlayacak

Ağrı Ağustos Ayında Doğal Gaz Kullanmaya Başlayacak

Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında hızla hayata geçirilen yatırımlarla Ağrı, ağustos ayında doğal gaz kullanmaya başlayacak.

17.07.2017 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında hızla hayata geçirilen yatırımlarla Ağrı, ağustos ayında doğal gaz kullanmaya başlayacak.

Yılsonuna kadar Ağrı'da 12 bin konut eşdeğerinde abonenin doğal gaza geçmesi bekleniyor. Aksa Doğalgaz, EPDK'nın Türkiye'de doğal gaz dağıtımının yaygınlaştırılması projesi kapsamında 2016 yılı sonunda gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin ilk Türk Lirası enerji ihalesi olması bakımından da büyük önemi bulunan Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesi doğalgaz dağıtım yatırımlarını hızla hayata geçirmeye başladı. Türkiye'deki 31 ilin sınırları içinde yer alan 27 il merkezi ve 135 ilçede doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz; Ağrı ili yatırımları kapsamında ağustos ayı sonuna kadar 12 bin konut eşdeğeri aboneye doğal gaz ulaştıracak. Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret ederek Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi hakkında bilgi veren Aksa Doğalgaz CEO'su Yaşar Arslan, "Ağrı ve Doğubayazıt doğal gaz yatırımlarımızın bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin dört bir yanında doğal gaz hizmeti veriyoruz. Hizmet verdiğimiz bölgelerin tümünde uzman kadrolarımızla ülkemizin ve vatandaşımızın doğal gaz hizmetinden en iyi hizmet kalitesiyle yararlanması için çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaptıklarımız, Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında vereceğimiz hizmet kalitemiz için teminat niteliği taşıyor. Türkiye'de yaşayan her yurttaşın bu konfordan, ekonomik ve çevreci yakıt doğal gazdan faydalanması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK gibi bizim de en büyük arzumuz. Bu alanda özel bir uzmanlığımız bulunması, Ağrı ve Doğubayazıt bölgemiz için önemli bir avantaj olacak" dedi.

Ağrı bu kış doğal gazla ısınacak

Ağrı'da bu yılsonuna kadar 20 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Aksa Doğalgaz CEO'su Yaşar Arslan, bu yatırımla kurulacak 150 kilometre şebeke altyapısıyla 12 bin konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti. Ağrı halkının, yatırımlarla birlikte dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz kullanmaya başlamalarını arzu ettiklerini anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçemizde önümüzdeki 5 yılda 100 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Ağrı ve Doğubayazıt'ta doğrudan ve dolaylı olarak 800 milyon TL'lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz." - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ağrı Ağustos Ayında Doğal Gaz Kullanmaya Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.


Advertisement