Ağrı Aile İçi Şiddet Kurbanı Olan Melek'in Ölümünü Adli Tıp Belirleyecek - Son Dakika
Güncel

Ağrı Aile İçi Şiddet Kurbanı Olan Melek'in Ölümünü Adli Tıp Belirleyecek

Ağrı'nın Hamur İlçesinde aile içi şiddete uğrayan ve kapatıldığı tuvaletten tesadüfen bulunarak çıkarılan ama 24 yaşında yaşama veda eden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan'ın ölüm nedenini İstanbul Adli Tıp Kurumu belirleyecek.

14.03.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Hamur İlçesinde aile içi şiddete uğrayan ve kapatıldığı tuvaletten tesadüfen bulunarak çıkarılan ama 24 yaşında yaşama veda eden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan'ın ölüm nedenini İstanbul Adli Tıp Kurumu belirleyecek.

Melek Karaaslan'ın ölümünden sonra Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, talihsiz kadının eşi, babası, kayınpederi ve kayınvalidesi hakkında 'suç ihmalli davranışla ölüme sebebiyet vermekten' ömür boyu hapis cezası istendi. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuksuz yargılanan Melek Karaaslan'ın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan ve kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmadı. Melek Karaaslan'ın babası Kasım Levent, annesi Hanım Levent'in hazır bulunduğu duruşmada söz alan avukatları, Van Barosu Kadın Komisyonları Üyesi Müjde Tozbey Erden, günümüzde çok fazla kadınların cinayete kurban gittiğini anımsattı. Avukat Müjde Tozbey Erden, Melek'in işkence ve eziyete uğradığını gösteren bulgular olduğuna dikkati çekerek, Burada öncelikle bir kişinin tuvalette kapalı tutulmasının bile tek başına ölüme sebebiyet verebilecek bir olgu olduğunu düşünmekteyiz. O kadar vicdansızdırlar ki banyoları olmadığı için tuvalete kapatmışlar. Bu nedenle burada tartışılması gereken konu 'Melek öldü mü, öldürüldü mü' Konu, işkencenin ve eziyetin boyutları olmalıdır. Ayrıca sanıkların tutuklanmasına karar verilmesini talep ediyoruz diye konuştu.Tanık olarak mahkemeye çağrılan Melek'in eşi Ferdi araaslan'ın amcası Selahattin Karaaslan ile eşi Yıldız Karaaslan, duruşmada aileyle görüşmedikleri için durumdan haberdar olmadıklarını söyledi. Ankara'dan gönderilen otopsi sonucuna göre Melek'in ölüm nedeninin belli olmadığı için bu kez İstanbul Adli Tıp kurumuna başvurulması istendi. Buna göre, Melek'in ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilecek rapora göre belli olacak. Duruşma, 25 Nisan 2013 gününe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Aile İçi Şiddet Kurbanı Olan Melek'in Ölümünü Adli Tıp Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement