Ağrı Ayakkabı Sitesi'nde çalışacak işçiler iş başı eğitimi alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ağrı Ayakkabı Sitesi'nde çalışacak işçiler iş başı eğitimi alıyor

Ağrı Valiliği tarafından inşaatına başlanan ve tamamlandığında 7 bin kişiye istihdam sağlayacak Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki firmaların personel ihtiyacını karşılamak için açılan usta öğretici yetiştirme kursu, sosyal mesafe kuralı gözetilerek sürdürülüyor.

08.05.2020 13:12  Güncelleme: 06:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valiliği tarafından inşaatına başlanan ve tamamlandığında 7 bin kişiye istihdam sağlayacak Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki firmaların personel ihtiyacını karşılamak için açılan usta öğretici yetiştirme kursu, sosyal mesafe kuralı gözetilerek sürdürülüyor.

Vali Süleyman Elban tarafından kentte yeni iş alanları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında İl Özel İdaresi kaynaklarıyla inşaatına başlanan Ayakkabıcılar Sitesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Yaz aylarında sitedeki dükkanların sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Burada aşamalı olarak 7 bin kişiye iş imkanı sağlanması planlanıyor.

Ayakkabıcılar Sitesi'nde faaliyet gösterecek firmaların nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için Valilik bünyesinde açılan usta öğretici kursu da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan ek tedbirlerle sürdürülüyor.

Gruplara ayrılarak sosyal mesafe kuralı uygulanan kursiyerler, maske ve eldiven takıyor.

Yaklaşık 3 ay sürecek kursta sertifika alanlar, Ayakkabıcılar Sitesi'nde işbaşı yapacak.

Eğitmen Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 15 yıl çalıştığını ve memleketine döndükten sonra Ayakkabıcılar Sitesi'nde istihdam edilecek kişilere eğitim vermeye başladığını söyledi.

Salgın durumu sona erinceye kadar kursların dönüşümlü olarak devam edeceğini belirten Çelik, şöyle dedi:

"Salgın yüzünden dönüşümlü devam ediyoruz. Normalde ilk etaptaki kursumuzun 200 kişi olması lazım ama hem hastalık nedeniyle hem de yerimiz küçük olduğu için 7 kişiden fazla alamıyoruz. Yarım saat ve bir saat dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Zaten arkadaşlar maskeli ve eldivenli olarak temiz ortamda çalışıyor. Daha yeni ayakkabının tamamını dikmeye başladık. Bu o kadar kolay değil. Bir makineci sadece bir parçayı dikmiyor. Normal firmalarda bant usulü olduğu için bir makineci devamlı sadece bir parçayı dikiyor."

Ağrı Ayakkabı Sitesi\'nde çalışacak işçiler iş başı eğitimi alıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ağrı Ayakkabı Sitesi'nde çalışacak işçiler iş başı eğitimi alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement