Ağrı'da 641 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da 641 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı

AĞRI İl Jandarma Komutanlığı karargahında 13'ü kadın 641 yeni güvenlik korucusu, yemin ederek görevine başladı.

30.03.2017 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI İl Jandarma Komutanlığı karargahında 13'ü kadın 641 yeni güvenlik korucusu, yemin ederek görevine başladı. Yemin törenine Vali Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Müftüsü İbrahim Gemici ve davetliler katıldı. Asker kıyafetleri ile törene katılan 13'ü kadın 641 güvenlik korucunun 2 haftalık zorlu eğitim sürecinden geçirildiği belirtildi. Yemin törenine katılan ve Diyadin İlçesi'ne bağlı Yanık Çukuru Köyü'nde görev alacak alan kadın güvenlik koruculardan Ümmü Gülsün Polat, heyecanlı göründü. Yemin töreninde Konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel kanun hükmünde kararname ile 613 güvenlik korucusunun emekli edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Onların yerine yerine öncelikle emekli korucularımızın yakınları genç korucuları aldık. Halen 1411 korucumuz görev yapmaktadır. Yeni alınan korucularımızla birlikte ilimizde korucu yaş ortalamamız 28 olmuştur. Genç korucularımızın gelmesi eski korucularımızın tecrübesi bizlere terörle mücadelede çok büyük bir güç katacaktır. Korucular operasyon birlikleriyle birlikte önümüzdeki süreçte terörün belinin kırılmasındaki en büyük güç olacaktır. Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendireceğimiz silah üzerine el koyarak gür sesinizle içtiğiniz andınız, göreviniz boyunca en zor koşulda bile size yol gösterecektir. İcitiğiniz andı unutmayınız." Vali Musa Işın da yaptığı konuşmada, önceki korucunun vatan savunmasında fedakar ve kahramanca mücadele ettikleri gibi göreve başlayan korucuların da aynı iman, şevk, heyecan ve kahramanlıkla PKK terör örgütüyle mücadele edeceğini söyledi. Vali Işın, şöyle dedi:

"PKK terör örgütü adına konuşanlar genellikle korucuları hedef almışlardır, Koruculuk sistemine karşı çıkmışlardır, Türkiye'nin Ülkemizin savunmasında özellikle iç huzurun korunmasında korucularımızın çok büyü bir ehemmiyeti vardır. Ben 20 yıldır korucularla çalışıyorum ve korucuları çok iyi biliyorum. Korucuların ne kadar ehemmiyetli bir görev yaptıklarını yakinen müşahede ediyor ve bunu her platformda dile getiriyorum." Yemin töreni İl Müftüsü İbrahim Gemici'nin duası ile sona erdi. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da 641 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement