Ağrı’da Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ağrı’da Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

Ağrı’da Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı, Ağrı'da Coşkuyla Kutlandı.

19.05.2011 16:50  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ağrı'da coşkuyla kutlandı.

Ağrı'da sabahın erken saatlerinde Abide Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı'ndaki törenlerin ardından Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'na geçildi. Tören aracına binen Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, 12. Mknz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve Belediye Başkanı Hasan Arslan halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz,"19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir"dedi.

Gençlere seslenen Yılmaz,"Siz Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz " ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, soyundansınız."Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır"diye konuştu.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İrade"nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Yılmaz,"Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki:"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."dedi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Kutlamalar Türk gençliği adına bir öğrencinin konuşması, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması, Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunması, Gençlik Marşı'nın söylenmesi ve geçit töreni ile 19 Mayıs byramı kutlamaları devam etti. Halk Oyunları Orta Öğretim Kurumları Geleneksel Dalında Türkiye birincisi olan Ağrı Hayretttin Atmaca Lisesi halk oyunu ekibinin yöresel oyunu gösterisi büyük alkış aldı. Daha sonra Başlatılan gençlik koşusu sonunda dereceye giren öğrencilere Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, 12. Mknz.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından ödüllendirildi. Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sinop'ta yapılan Halk Oyunları Orta Öğretim Kurumları Geleneksel Dal Türkiye Birinciliği Yarışmasında Türkiye birinci olan Ağrı Hayretttin Atmaca Lisesi halk oyunu ekibini kutlayarak cumhuriyet altın hediye etti. Tekwando takımı, ve öğrencilerin birbirinden güzel gösterilerinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı’da Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement