Ağrı'da Kaçak Elektrik Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Ağrı\'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti vermeyi hedef edinen Aras Elektrik, kaçak elektrik ile mücadeleye devam ediyor.

03.10.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti vermeyi hedef edinen Aras Elektrik, kaçak elektrik ile mücadeleye devam ediyor. Bu amaçla oluşturulan kaçak elektrik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kaçak elektrik kullanımı sonucu oluşan maddi, manevi, sosyal, kültürel kayıpları önlemek üzere Aras EDAŞ tarafından tüm sorumluluk alanında yapıldığı gibi Ağrı'nın Patnos İlçesinde de kaçak elektrik ile mücadele etmek için 'Kaçak Elektrik Taraması' yapıldı. Yapılan kaçak elektrik taraması sonucunda toplam 26 adet abonenin elektrikleri kesilerek, kaçak elektrik kullanımı tespit edilen aboneler hakkında yasal işlemler başlatıldı. Aras Elektrik yetkilileri, kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek, yaşanan elektrik kesintilerini en aza indirmek, kaçak elektrik kullanmayan abonelerin hakkını korumak amacıyla hareket ettiklerini belirttiler.

Patnos İlçesi kolluk kuvvetlerinin de destek verdiği kaçak elektrik tarama faaliyeti toplam 25 Aras EDAŞ personeli ile gerçekleşti. Kaçak elektrik ile kararlı mücadelesini sürdüren Aras EDAŞ, teknolojik gelişmelerden de yararlanarak 'Elektrik Hatları Üzerinden' haberleşme sistemi olarak adlandırılan PLC sayaçları devreye sokarak usulsüz elektrik kullanımını ciddi seviyede durdurdu.

Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş şirketin kaçak elektrik ile ilgili mücadelesindeki kararlılığının devam edeceğini belirtti. Elektrik dağıtım hizmetlerinde olduğu gibi kaçak elektrik kullanımında da teknolojinin son gelişmelerini takip ettiklerini belirten Genel Müdür Fikret Akbaş, PLC sayaçlar ile beraber usulsüz elektrik kullanımını azalttıklarını ifade etti.

Genel Müdür Fikret Akbaş, "Biz PLC sayaçları 2017'nin başından beri kullanıyoruz. PLC sayaçlar direklerin üst kısmında olduğu için kaçak elektrik kullanımı biraz daha zorlaştı. Eskisi gibi sayaçlar evin içinde olmadığı için sayaca müdahale mümkün değil. Fakat bu sefer de akşam saatlerinde farklı müdahalelerle kaçak kullanımı yapılmaya çalışılıyor. Akşamdan, sabahın erken saatlerine İşte önceki akşam ki tarama tam anlamı ile bunun içindi. Dışardan bakıldığı gibi sadece kaçak elektrik mücadelesi değil bu. Aynı zamanda dürüst müşterilerimize duyduğumuz sorumluluk anlayışı ve ülke ekonomisine verilen zararı önlemektir. Bu zarar çok boyutludur. Kaçak elektrik kullanmak isteyen vatandaş kendisi de akıma kapılabilir ve hayatını kaybedebilir. Sadece kaçak elektrik mücadelesi değil; insani bir mücadele, sosyal, kültürel, ekonomik ve dini bir mücadele ayı zamanda. Denilebilir ki; kaçak elektrik kullanan bir kişinin ısıtılan bu su ile evinde aldığı abdest bile tartışmaya açıktır. Bu yüzden çok boyutlu bir mücadele. Biz bölgemize kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti vermek için yatırımlarımızı arttırırken, kaçak elektrik kullanımının da önüne geçmek durumundayız. Aras EDAŞ bu konuda kararlılığını devam ettirecek" dedi.

Fikret Akbaş, vatandaşların kaçak elektrik kullanımı ile ilgili ihbarlarını 444 7 850 numaralı çağrı merkezi ya da www.arasedas.com internet sitesi aracılığı ile kendilerine iletilmesi durumunda gereken işlemlerin yapılacağını belirtti. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Kaçak Elektrik Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement