Ağrı’da Muhteşem Düğün - Son Dakika
Güncel

Ağrı’da Muhteşem Düğün

Ağrı Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Mehir Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 52 kişilik toplu nikâh törenini, Kubat ve Şevval Sam'ın sahne almasıyla muhteşem bir düğün havasına büründü.

09.07.2011 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Binlerce Ağrılı vatandaşın eşlik ettiği düğün öncesi büyük bir titizlikle süslemesi yapılan gelin arabalarıyla kent merkezinde tüm çiftlerle şehir turu atıldı. Daha sonra Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda bulunan Stad Restorant'ta bir araya gelen 52 çifte ve yakınlarına yemek verildi.

Yemekten sonra konuşan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, yardımlaşmanın ve paylaşımın önemli bir adımı olan bu organizasyon'un kardeşliğe büyük bir katkı sağladığını söyledi. Aralan, "insanlığın varoluşundan bugüne kadar yardımlaşmanın, kardeşliğin bölgeler arası bir düğünün mutluluğu münasebeti olması için çok önemli olduğunu vurguladı. Ne mutlu ki Konya'dan kardeşlerimiz gelmiş burada Ağrılı 52 kardeşimizin düğün ve nikâhını Ağrı Belediyesi ve Ağrı Valisi ile beraber gerçekleştiriyoruz. Bizler, eli bol olan insanların, eli kıt olan insanlara yardım dağıtmasına inanan insanlarız.''dedi.

Konya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin değişik yerlerinde maddi durumu düşük gençleri evlendirerek toplum tarafından takdir toplayan Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ise Doğu'yu, Doğu bölgesine gelmeden tanıyamayacaklarını ifade ederek, bunun kitaplardan ya da televizyonlardan da öğrenilemeyeceğini söyledi. Başkan Özdemir, bu gelişlerinin bitmeyeceğini ve bir daha geleceklerini belirterek, 52 çifte 3 tır dolusu yardım malzemesi tam 80 kalem çeyiz eşyası getirdiklerini vurguladı. Bu vakfın bir kısım hayırsever işadamı ve akademisyen tarafından kurulduğunu anımsatan Özdemir, hem sosyal faaliyette hem de ilmi faaliyette bulunan bu vakfın büyük organizasyonlara imza attığını dile getirdi.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmasında, 52 çiftin toplu nikah törenini büyük bir mutluluk ve heyecanla yaptıklarını belirterek, 52 gelin ve damada ömür boyu mutluluklar ve hayırlı evlatlar olmasını dilediklerini ifade etti. Onları yetiştiren ve bugüne getiren başta anneleri ve babaları olmak üzere bütün akrabalarına, büyüklerine tebriklerini ve hayırlı olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Vali Yerlikaya, bu nikâhların gerçekleşmesinde, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediye Başkanlığı ve Konya Mehir Vakfı Derneği ile el ele verdiklerini ve bu noktaya geldiklerini anlattı.

Vali Yerlikaya, ayrıca çifler için beyaz eşya alan iş adamları Hayrettin Atmaca, Sebahattin Yıldız ve İsmet Bulut'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hasan Arslan ile birlikte 52 çiftin toybaşılığını yaptıklarını belirten Vali Yerlikaya, bu tür organizasyonların devamının geleceğini kaydetti.

Vali Ali Yerlikaya ile eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile eşi Nurgül Aslan tarafından 52 çifte takı ve hediyeleri verildi. Ayrıca Vali Yerlikaya, geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yapılan 39. Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 75 kiloda mücadele eden ve Avrupa İkinciliğini kazanarak, gümüş madalyanın sahibi olan Ağrılı Milli Boksör Adem Kılıççı'yı sahneye davet ederek altın hediye ederken, TOKİ'den de kendisine ev alacaklarını sözünü verdi.

Nikah Töreni ve konuşmalardan sonra Şevval Sam ve Kubat sahne alırken, çalınan şarkılara tribünleri dolduran binlerce kişi hem eşlik etti hem halaylar çekti.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve eşleri ile Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İlçe Kaymakamları, Vali Yardımcıları, ilçe belediye başkanları, Ak Parti il başkanı Abbas Aydın, diğer daire amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 52 çiftin yakınları da hep birlikte halay çekti.

Havai fişek gösterisiyle son bulan program muhteşem görüntülere sahne oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı’da Muhteşem Düğün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement