Ağrı'da Ücretsiz İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Ücretsiz İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı

Ağrı\'da Ücretsiz İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 81. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi.

01.07.2019 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 81. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Yaz Spor Okulları, 18 farklı branşta faaliyet gösterecek.

Ağrı'da İl Spor Merkezleri'nin Yaz Spor Okulları açılış töreni geniş katılımla yapıldı. Açılış töreni Vali Lütfi Yiğenoğlu Şehir Stadyumunda yapıldı. Törene: Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, Spor Şube Müdürü Cemil Budak, yöneticiler, Antrenörler ve sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Yaz Spor Okulları bu yıl 18 branşta alanlarında uzman antrenörler tarafından hizmet verecek.

Açılışta konuşma yapan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir: "Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimiz de tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir."dedi.

Ağrı'yı Uluslararası platformda temsil etme bakımından İl Spor Merkezlerinin birer fırsat olduğunu belirten Demir: "Bu fırsatı bütün çocuk ve gençlerimizin sporu bir yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegane amacımızdır. Bu amaca ulaşabilmemiz için de ailelerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemesi, okullar açıldığı zamanda çocuklarımızın spora yönlendirilmesi, okullar açıldığı zaman da çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir. Çocuklarımız, gençlerimiz spora başlattıkları için çok değerli ailelerimizi ve buraya kayıt olan minik, yıldız ve genç sporcularımızı tek tek tebrik ediyorum. Biz şimdi burada hep beraber bir spor ailesi oluşturmuş olduk. Bu ailemiz Ağrı için bir ışık olacaktır. Buraya istekli gelen sporculara büyük görev düşüyor. Herkes mahallesinde komşularını ve arkadaşlarını yanında getirerek Ağrı Halkını spora teşvik edeceklerdir. Yoğun katılımdan dolayı çok mutlu olduğumu bildiri, bunun karşılığında ise bize düşen görev spor disiplini içerisinde antrenörlerimizin çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmesini sağlamak olacaktır. Sporculara, ailelere ve antrenörlere başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından tören boks,jimnastik,kick boks,tenis, halter,güreş gösteriyle sona erdi.

2019 yılı İl Spor Merkezinde; Atletizm, Kayak, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Kick Boks, Masa Tenisi, Özel Sporcular, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme spor dallarında faaliyet gösterilecek. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Ücretsiz İl Spor Merkezleri Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • Alaçatı Ot Festivali'nde Renkli Kortej Yürüyüşü
    17:04 Alaçatı Ot Festivali'nde Renkli Kortej Yürüyüşü

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde müzik, dans, ot stantları ve yöresel yemeklerin yanı sıra sokak sanatçıları da yer aldı. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı
    16:58 Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı

    Esenler Belediyesi, 18 Nisan Dünya Amatör Radyocular Günü'nde radyoculuğa ilgi duyan vatandaşlara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Vatandaşların mikrofon başına geçtiği programa ilgi yoğun oldu.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.


Advertisement