Ağrı Dağı'nda kaybolan dağcı taburcu oldu - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı'nda kaybolan dağcı taburcu oldu

Ağrı Dağı\'nda kaybolan dağcı taburcu oldu

Doğubayazıt ilçesinde 3 gün önce Ağrı Dağı'na solo tırmanışa geçen Emre Varol (34), "İskender Iğdır'ın düşüp öldüğü yerden kurtulduğum için iki rekat şükür namazı kıldım" dedi.

19.11.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğubayazıt ilçesinde 3 gün önce Ağrı Dağı'na solo tırmanışa geçen Emre Varol (34), " İskender Iğdır'ın düşüp öldüğü yerden kurtulduğum için iki rekat şükür namazı kıldım" dedi.

Kaymakamlık, jandarma, Doğubayazıt Alan Kılavuzları Arama Kurtarma Derneği ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından dün gece yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağa çıkarken rotayı bilmediği için yolunu kaybettiğini söyledi.

Normalde 4 saatte çıkılması gereken yere 8 saatte çıktığını ifade eden Varol, "Hava karardığı için 3 bin metrede bir kamp kurdum. Gece kurtlardan dolayı dışarı çıkamadım. Akşam sadece çadırın etrafında 5 kurt vardı. Sürekli uluyorlardı. Karanlıkta dışarı çıkmak mümkün değildi. Bu yüzden sabah daha güvenli olacağını düşündüm ve sabah yola çıktım" diye konuştu.

Bu sefer de 3 bin 100 metrede kamp kurduğunu belirten Varol, gece zirve yapmayı amaçladığını, bu mümkün olmayınca yine sabah saat zirveye doğru yola çıktığını dile getirdi.

Önce 4 bin 200 metre kampına uğradığını belirten Varol, "Sonra yolu şaşırdım. Klasik rota yerine dağcı İskender Iğdır'ın düşerek yaşamını yitirdiği Cehennem Vadisine girmişim. Vadinin sonunda buzulda balkon dediğimiz askıda kaldım. Askıda kalmam yarım saat sürdü. O esnada kazma kullanarak kendimi sağlama aldım ve arkadaşlarıma mesaj atarak yardım istedim. Sonra kendi imkanlarımla askıdan çıkmayı başardım ve tekrar yolumu kaybettim. Dağın batı yönünde inişe geçtim yanlış yolda gittiğimi fark edince tekrar 4 bin 200 metre kampına doğru tırmanışa geçtim" ifadelerini kullandı.

Varol, bu esnada kurt sürüsünün de kendisini takip ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sırada jandarma ekipleri ve Doğubayazıt Alan Kılavuzları Arama Kurtarma ekibine mesaj atarak 4 bin 200 metre kampında olduğumu ve 3 bin 700'deki çadırıma doğru gittiğimi söyledim. Aşırı üşüyordum ve sıvı kaybım vardı, hemen sıvı takviyesi aldım. Tekrar inişe geçtiğim sırada yukarı tepelerde kurtlar beni izliyordu. Yaklaşık 3 bin 500 metreye kadar kurtlar beni takip etti. Ben de bu arada beni almaya gelen kurtarma ekibine el fenerimle uyarı ışığı yakıyordum, sağ olduğumu ve konumumu bilmeleri açısından. Çadırıma geldim el fenerimi açık bıraktım ve ıslanan elbiselerimi değiştirdim, çok üşümüştüm. Tulumun içine girdim ve gelen ekibin beni kurtarmasını bekledim. Benim askıda kaldığım Cehennem Vadisinde daha önce birkaç dağcı düşerek hayatını kaybetmiş. Eğer o vadiden kaysaydım beni bulamazlardı, çünkü çok uzun ve derin bir vadidir. İskender Iğdır'ın düşüp öldüğü yerden kurtulduğum için iki rekat şükür namazı kıldım. Yaşadığım için şanslıyım."

Tedavisinin ardından taburcu edildiğini ve Doğubayazıt Alan Kılavuzları Arama Kurtarma Derneği'nin misafiri olduğunu söyleyen Varol, jandarmaya İfade verdiğini, alan kılavuzu almadığı için kendisine 186 lira para cezası kesildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağı'nda kaybolan dağcı taburcu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement