Ağrı Devlet Hastanesi'ne Mamografi Cihazı Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Ağrı Devlet Hastanesi'ne Mamografi Cihazı Kuruldu

Ağrı Devlet Hastanesi'nde yeni alınan dijital mamografi cihazının açılışı gerçekleşti.

30.05.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Devlet Hastanesi'nde yeni alınan dijital mamografi cihazının açılışı gerçekleşti.

Açılışta konuşan Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın, mamografinin, özellikle 40-69 yaş arasındaki kadınlarda sıklıkla görülen meme kanserinin, erken teşhisi noktasında önemli olduğunu söyledi.

Kadınları KETEM'e davet eden Tuba Işın, erken yapılacak sağlık taramasının ortaya çıkacak sağlık sorunlarının tedavisini de mümkün kıldığını kaydetti.

Işın, açılış sonrasında kadın hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ağrı Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solhan ise bu cihazın Sağlık Bakanlığı'nın ciddi donanımlı üst düzey teknoloji ile kurulan cihazlarından birisi olduğunu söyledi.

Hedeflerinin Ağrı'daki 40 yaş üstü tüm kadınlara sağlık taraması yapmak olduğunu kaydeden Solhan, "Özellikle meme kanseri taraması yapmak. Türkiye'de her 8 kadından biri meme kanseri riski taşımaktadır. Özellikle Ağrı'daki kadınlarımızda meme kanserinde erken tanıda yakalayabilme amacıyla bu cihazı kurmuş bulunmaktayız. Kentteki tüm kadınlarımızı KETEM'e meme kanseri, rahim ağzı kanseri taramalarına bekliyoruz. İnşallah memleketimizdeki tüm bayanlara hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Açılış törenine, Sağlık Müdürü Fikriye Tekin, Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kenan Bayraktar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı Devlet Hastanesi'ne Mamografi Cihazı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement