Ağrı Milletvekili Çelebi: "Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir" - Son Dakika
Güncel

Ağrı Milletvekili Çelebi: "Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir"

Ağrı Milletvekili Çelebi: "Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir"

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 19 Eylül Gaziler Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

19.09.2020 13:03  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 19 Eylül Gaziler Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Gaziler Günü için yayınladığı mesajda gazilerin fedakarlıklarıyla şanlı zaferlerin yanı sıra destansı bir tarih armağan bıraktığını belirterek, "Bizler, egemenliği uğruna asla şehit ve gazi olmaktan kaçınmayacak bir milletin mensuplarıyız. Gazilik de ömür boyu taşınacak bir şereftir. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.

Çelebi ayrıca bugünün, Kurtuluş Savaşı'nın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de "Mareşallik " rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği günün yıl dönümü ve gaziler için gurur günü olduğunu anımsattı.

Tarih boyunca aziz milletimizin zor şartlar altında dahi şehit ve gazilerimizin gösterdiği yolda ilerleyip vatanına ve bayrağına sahip çıktığını kaydeden Milletvekili Çelebi, milletimizin her bir evladının canından çok sevdiği vatan topraklarını korumak için mücadele ettiğini ve binlerce şehit vererek bugünlere gelmesine vesile olduğunu belirtti. Vatanı uğruna şehadete koşan şehitlerin ettikleri mücadelenin sonucunda sağ kalan kahraman gazileri bıraktığını dile getiren Çelebi, "Gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bu vatanın her bir ferdine şanlı zaferlerin yanı sıra destansı bir tarih armağan bırakmıştır. Vatanımızın semalarında bugün al bayrağımız dalgalanıyorsa buna vesile olan kıymetli şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Milletimiz, atalarımızdan bizlere miras kalan vatan aşkıyla tarihte olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbaline yapılan ve yapılacak olan tüm tehditlere karşı koymaktadır. Bizler, egemenliği uğruna asla şehit ve gazi olmaktan kaçınmayacak bir milletin mensuplarıyız. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazilerin bu millet için onur ve gurur kaynağı olduğunu kaydeden Çelebi, devamında şu ifadelere yer verdi:

"Şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan ve nasibini 'yaşarken alınabilecek en yüce paye' olarak gördüğümüz gazilerimize her zaman saygıyla başımıza taç yapacağız. Devletimizin bekası, asil milletimizin huzur ve güvenliği için üstün bir cesaret ve fedakarlıkla canları pahasına mücadele eden kahramanlarımız, gazilik şerefini ömür boyu taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yaşayan ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Eylül Gaziler Günü'nü tebrik ediyorum." - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı Milletvekili Çelebi: 'Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.


Advertisement