Ağrı, Süphan ve Palandöken Gölgesinde Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Ağrı, Süphan ve Palandöken Gölgesinde Yolculuk

Digor üzerinden tuz beldesi Tuzluca'ya geçme vaktiniz yaklaşıyor.

18.06.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum > Kars > Iğdır > Doğubayazıt > Tatvan > Van

Osmanlı Rus savaşının simgesi Aziziye Tabyası & Nene Hatun Milli Parkı'na gidildikten sonra, 4271 M.rakımlı Palandöken gölgesindeki Erzurum'dan ayrılıp Horasan üzerinden Aras Nehri paralelinde ilerleyerek, hüzünlü Allahüekber Dağları (3120 M.) yamaçlarından, Sarıkamış 'a varacaksınız.

Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents (Resimli) Kilisesi ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler Manastırı'nı ve daha sonra Pers Uygarlığı'na ait bir Zerdüşt Ateş Gedesi ve bir Gürcü Kilisesi'ni göreceksiniz. Bundan başka, Selçuklu Sarayı ve Kalesi, Hamamları ve Türklerin Anadolu'da yaptıkları ilk Cami olan Ebu-ı Menucehr Camii' ve sonrasında

Kars Kalesi, Kars Müzesi, Karahanoğlu Köprüsü, Oniki Havari Kilisesi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Defterdarlık, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı ve Konservatuar'ı Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Camii), Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii) ziyaretlerine devam edeceksiniz..

Burada kaya tuzunun bilinmedik yönlerini tanıyacak ve Tuz Mağaraları'nı gezeceksiniz.. Iğdır'a doğru ilerledilçe kutsal Ağrı Dağı'nın (5165.M) gölgesi altına girecek, nereye gitseniz artık hep onu göreceksiniz.

Tarihi İpek Yolu'nun ülkemizdeki son durağı Iğdır, doğu'da olmasına rağmen güney iklimine sahip bu şirin şehrimizi de bir süre dolaşıp tanıdıktan sonra şehirden ayrılıp Doğubayazıt'a ulaşacaksınız. Burada Meteor Çukur'unu gördükten sonra, inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshakpaşa Sarayı'nı gezerken hayal sınırlarınız zorlanmaya başlayacak.

Yakınlardaki Nuh'un Gemisi'ni aramayı başka zamana bırakıp yola devam, Tendürek Dağı (3542 M.) eteklerinden ilerleyerek Çaldıran üzerinden Van'nın Muradiye ilçesine geleceksiniz.. Burada ilçeyle aynı ismi taşıyan muhteşem Muradiye Şelalesi'ni (Bendimahi) görüntüleyecek, ardından bir çay keyfi yapacak sonra Şeytan Köprüsünü tanıyacaksınız.

Yemek sonrası ülkemizdeki ikinci Nemrut Dağı'na çıkıp (3150 M.) Krater Göllerini izlerken, Pitoresk bir ortamda, gerek bu krater göllerinin gerekse Van Gölü'nün bol bol fotoğraflarını çekme şansına sahip olduğunuz için kendinizi mutlu hissedeceksiniz..Burada dilediğinizce Opsidyen Taşı (Volkan Camı) toplayabilirsiniz. Nemrut'tan indikten sonra Göl'ün güney sahilinden ilerleyip yüksek yamaçları aşarken sol tarafımızda kalan enfes Göl manzaralarını temaşa edeceksiniz.. Eski Van şehrini ve burada bulunan Tuşba Antik Kenti'ni gezdikten sonra, turun son gününde 6.000 yıllık geçmişi olan Urartu Krallığı'nın merkezi olan bu şehrimizde önce Hoşap Kalesi ve Çavuştepe'yi görüp ardından, meyve bahçeleriyle bezeli Edremit'i, daha sonra Gevaş'a göreceksiniz.

Bu bölgenin tarihi yerleri, tabiatı, doğa güzelliği kadar,enfes lezzetleri'de aklınızda hep kalacak. Seyahat programlarında yemek kültürünü öne çıkaran GezginDamaklar'ın sizin için seçtiği yöresel yemeklerden bazıları; Keledoş, İnci Kefali Dolması, , Kayısı Tatlısı, Kars Çorbası, Etli Haşıl, Kaşık Salata, Kars Köy Helvası, Kesme Aşı Çorbası, Etli Güveç, Kadayıf Dolması,Cağ Kebap, Yöresel Abdigör Köftesi, Van Kavurması

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı, Süphan ve Palandöken Gölgesinde Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement