Ağrı Valisi Işın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valisi Işın Açıklaması

Ağrı Valisi Işın Açıklaması

Ağrı Valisi Musa Işın, "Bizler nasıl 15 Temmuz gecesi el birliğiyle FETÖ'yü yok ettiysek, yine el birliğiyle canımıza, malımıza, namusumuza, dinimize ve vatanımıza musallat olan bu taşeron örgüt PKK'yı da yok etmek zorundayız. Yoksa biz daha çok can kaybederiz." dedi.

15.11.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Musa Işın, "Bizler nasıl 15 Temmuz gecesi el birliğiyle FETÖ'yü yok ettiysek, yine el birliğiyle canımıza, malımıza, namusumuza, dinimize ve vatanımıza musallat olan bu taşeron örgüt PKK'yı da yok etmek zorundayız. Yoksa biz daha çok can kaybederiz." dedi.

Vali Işın, bir restorandaki toplantıda bir araya geldiği kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren vatandaşlarla buluştuğunu belirtti.

Amaçlarının vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Işın, "Devletimiz ile halkımız arasındaki duvarları ve perdeleri kaldırmaktır. Memleketimizdeki problemleri, ihtiyaçları, yapmamız gerekenleri vatandaşlarımızla çözüp ihtiyaçları karşılamaktır." diye konuştu.

Dünyada Müslümanların kanının döküldüğüne işaret eden Işın, şunları söyledi:

" Türkiye'de 32 senedir PKK denen illet var. Bizler nasıl 15 Temmuz gecesi el birliğiyle FETÖ'yü yok ettiysek, yine el birliğiyle canımıza, malımıza, namusumuza, dinimize ve vatanımıza musallat olan bu taşeron örgüt PKK'yı da yok etmek zorundayız. Yoksa biz daha çok can kaybederiz. Çocuklarımız kandırılır, evimiz yanar, ciğerimiz yanar ve daha çok evimize ateş düşer. Biz aklımızı kullanalım. Bize zarar veren kim olursa olsun isterse evladımız olsun, onun karşısında dik durmamız lazım."

Işın, Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün teröristlerce makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit edildiğini anımsatarak, "Geçen gün kaymakam şehit edildi. Diyarbakır da 11 tane Kürt kardeşimiz şehit edildi. Siz bu güne kadar Batılılardan 'ey PKK, ey HDP'liler siz niye bu masum insanları öldürüyorsunuz' dediklerini duydunuz mu? Ama tehdide geldi mi hepsi sıraya giriyorlar, Türkiye'yi tehdit ediyorlar." ifadesini kullandı.

"Biz bu ülkenin evlatlarıyız, etimiz tırnağımız bir" diyen Işın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Siz hiç PKK ve HDP'nin 'bu haklarımız elimizden alınmış, bizler bunu istiyoruz' diye bir şey duydunuz mu. Ara sıra bu partililerle bir araya geliyor ve konuşuyoruz. Onlara soruyorum ya Allah rızası için siz ne istiyorsunuz. Susup kalıyorlar. Çünkü vallahi cevap veremiyorlar. Eskiden bahane üretiyorlardı. Bu hükümet bu tür bahaneleri ellerinden aldı."

Toplantıya, vali yardımcıları Ejder Demir ile Mehmet Soğukpınar, Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, AK Parti Patnos İlçe Başkanı Tekin Dinç, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Valisi Işın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement