Ağrı Valisi Yerlikaya: "Şiddete Şiddetle Karşılık Vermeyin" - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valisi Yerlikaya: "Şiddete Şiddetle Karşılık Vermeyin"

Ağrı Valisi Yerlikaya: "Şiddete Şiddetle Karşılık Vermeyin"

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde eşi ve onun ailesi tarafından şiddet görerek hayatını kaydeden Melek Karaaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

29.07.2012 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde eşi ve onun ailesi tarafından şiddet görerek hayatını kaydeden Melek Karaaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Öğlen saatlerinde Hamur Kaymakamı Zerin Çay Beşikçi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ile birlikte Ağrı merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan köyüne giden Vali Ali Yerlikaya, burada köylüler tarafından karşılandı. Cenaze çadırına giderek tüm köy halkı ile selamlaşan Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, Melek Karaaslan için "Fatiha" okuyarak dua etti. Daha sonra köy halkına hitap eden Vali Yerlikaya, "Bu olay hepimizi derinden üzdü. Çok daha önceden bizlerin haberi olsaydı, devletimizin imkanları seferber edilirdi. Melek kocasına ailesinin emanetiydi. Tabi konu yargıya intikal etti. Yani şu anda Cumhuriyet savcımız konuyla ilgili tahkikat yapıyor. Tahkikat yapılan konuyla ilgili daha detaya girip hiç kimseye ön yargılı davranamayız. Bizim dileğimiz ikinci Melek Karaaslan olayı olmasın. Kızlarımıza gereken değeri vermemiz lazım" dedi. Ölen Melek Karaaslan'ın bir yakınının "Bu olayı kapatmasına izin vermeyin, üstüne gidin" sözleri üzerine Vali Yerlikaya, "Bu olayın başından itibaren takipçisiyiz. Adalete güvenin, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Bildiklerinizi savcıya anlatın ve korkmayın. Zaten toprağın altındaki Melek kardeşimizin hakkını burada adalete tecelli ettiremezsek birde onun hakkı bizim üzerimize gelecek. Bu meseleyi mahkemenin dışına taşırsanız, adaletin tecellisine hizmet etmemiş olursunuz. Yani husumetleşmek bize yakışmaz. Bunlar cahiliye dönemi adetleridir. İnanıyorum ki bu kardeşimizin yeri cennettir. Bize düşen adaletin tecellisine yardımcı olacağız" diye konuştu. Ağrı'da yaşanan bir başka olaya da değinen Vali Yerlikaya, "14 yaşında bir kız çocuğu bir borca karşılık 60 yaşındaki bir vatandaşımıza babası tarafından veriliyor. Daha verilme olmadan kız kaçıyor bu da bize intikal ediyor. Başsavcılığımız şu an olaya el koydu. Hangi zamanda yaşıyoruz? Bunlar halen bu zamanda oluyor mu diye bizim aklımız almıyor. Vicdanımız el vermiyor. Bunu söylerken bile zorlanıyoruz. Bunlara izin vermememiz lazım, etrafımızda böyle bir düşünce olursa da bunu kınamamız lazım. Bu tür olayların önüne geçmesek 75 milyon insanın kalbi yaralanıyor"şeklinde konuştu. - Ağrı

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ağrı Valisi Yerlikaya: 'Şiddete Şiddetle Karşılık Vermeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement