Ağrılılar Diyarbakır'a "Beyaz Yürüyüş"e hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ağrılılar Diyarbakır'a "Beyaz Yürüyüş"e hazırlanıyor

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Diyarbakır annelerine destek için 22 Ağustos Pazartesi günü ben de dahil olmak üzere 2 bin kişiyle Diyarbakır'a yürümek istiyoruz.

17.08.2021 21:30  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Diyarbakır annelerine destek için 22 Ağustos Pazartesi günü ben de dahil olmak üzere 2 bin kişiyle Diyarbakır'a yürümek istiyoruz. Terörü dünyaya afişe etmek istiyoruz. Diyeceğiz ki 'edi bese' (yeter artık)" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Sayan, yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Sayan, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın bugüne kadar Kürtlere kan, gözyaşı ve beladan başka bir şey getirmediğini söyledi.

Terörü sadece Kürtlerin bitirebileceğini belirten Sayan, şöyle konuştu:

"Anneler bizden daha cesur isyan ettiler şu anda Diyarbakır'da oturuyorlar ve çocuklarını teker teker alıyorlar. Anne çocuğunu alabiliyorsa Ağrı, Van, Diyarbakır ve Kars gençlerini alabilir. Biz de o anneler kadar cesur olup gençlerimizi geri alabilirsek terörün kökünü kazarız. Terörün derdi Kürt değil. Siz Kürdistan'ı vaat edin kabul etmezler. Taliban ve diğerleri gibi hepsi Amerika'nın taşeronudur. Diyarbakır annelerine destek için 22 Ağustos Pazartesi günü ben de dahil olmak üzere 2 bin kişiyle Diyarbakır'a yürümek istiyoruz. Terörü dünyaya afişe etmek istiyoruz. Diyeceğiz ki 'edi bese' (yeter artık)."

Sayan, katılımcılardan yürüyüşe destek vermelerini isteyerek, diğer şehirlerden gelenlerle Diyarbakır'da bir milyon kişinin Türk bayrağı sallayacağını ifade etti.

Kürt gençlerinin geleceğini düşünerek ve Türkiye'nin kargaşa içindeki ülkeler gibi olmasını istemedikleri için yürüyüşü yapacaklarını aktaran Sayan, şöyle devam etti:

"El ele verelim Ağrı'da yakılan ateşle birlikte terörün aşağıya doğru yuvarlandığını dosta ve düşmana gösterelim. Ağrı Dağı kadar başımız dik olacak. 'Teröre karşıyız, Kürt'üz ve Türk kardeşimle beraberiz. Bu vatan bizim, biz teröre lanet okuyoruz' diyeceğiz. O zaman gelin görün bu bölgenin tadından doyulur mu. Ağrı'nın öncülüğünde Diyarbakır annelerinin yürüyüşünü bütün dünyaya mal etmemiz lazım. Bu bir Savcı Sayan davası değildir. Bu teröre dur demenin davasıdır. Biz bu annelerin çeyreği kadar cesur olabilirsek onlar kendi çocuklarını nasıl kurtardıysa bizde kendi toprağımızı ve insanımızı bu din bilmez Allah tanımaz ve millete zulmetmekten başka düşüncesi olmayan yabancı devletlerin taşeronu olarak bizim bölgemizi parçalamak isteyen insanlara karşı büyük bir mücadele vermiş oluruz."

Sayan, pazartesi sabah Ağrı il sınırından yürüyüşe başlayacaklarını, Bitlis'in Ahlat ilçesine gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini kaydetti.

Yürüyerek Diyarbakır'a 12 günde ulaşmayı hedeflediklerini ve annelerin oturma eyleminin 2. yıl dönümünde onların yanında olarak bildiri okuyacaklarını vurgulayan Sayan, "Yürüyüşün adı 'Beyaz Yürüyüş'. Eşofman, tişört ve şapkalar hazırlandı. Yol güzergahı boyunca sağlık ekipleri bizi takip edecek. Yolda bize katılanlar olursa bizim gurubun dışında yol alabilirler. 50'şer kişiden oluşan 40 grup halinde toplamda 2 bin kişi olacağız. Her grubun başı ile whatsapp grubu oluşturacağız." diye konuştu.

Sayan, Ağrı'dan Diyarbakır'a 330 kilometrelik bir mesafe olduğunu, günde 35 kilometre yürümeyi planladıklarını, duruma göre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları veya geceyi uyku tulumlarında geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ağrılılar Diyarbakır\'a "Beyaz Yürüyüş"e hazırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrılılar Diyarbakır'a 'Beyaz Yürüyüş'e hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı
    15:31 Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini bildirdi. Bebek, ailesinin talebi üzerine bakanlığın kuruluşuna teslim edilmiş ve sağlık kontrolleri titizlikle yapılmıştır. Bebeğin kesin vefat sebebi otopsi sonucuyla belirlenecektir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 120 Sayılı Bülteni'ni Yayımladı
    15:27 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 120 Sayılı Bülteni'ni Yayımladı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 120 sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.


Advertisement