Agü'de Oryantasyon Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Agü'de Oryantasyon Günleri Başladı

Agü\'de Oryantasyon Günleri Başladı

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) bu yıl eğitim ve öğretime başlayan öğrencilerin hem üniversiteyi, hem şehri tanımalarına ve kolay uyum sağlamalarına yönelik düzenlenen oryantasyon günleri başladı.

09.10.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) bu yıl eğitim ve öğretime başlayan öğrencilerin hem üniversiteyi, hem şehri tanımalarına ve kolay uyum sağlamalarına yönelik düzenlenen oryantasyon günleri başladı.

Oryantasyon günleriyle 2014-2015 akademik yılında öğrenime başlayacak öğrencilere üniversite ve birimler hakkında bilgiler verilerek, yeni öğrencilere akademik, sosyal ve fiziki yönleriyle AGÜ tanıtılıyor. Öğrenciler, çeşitli sosyal etkinliklerle birbirlerini tanıma ve kaynaşma fırsatı buluyor. Oryantasyonun ilk günüde öğrencilere kampüs, kampüs içindeki birimler, öğrenci kulüpleri tanıtıldı. Daha sonra geçen yılki öğrencilerden oluşan bir grup öğrenci, yeni öğrencilere, "Başarılı olmak için birbirimizi desteklemeliyiz" konulu doğaçlama bir sunum yaptı.

Okula yeni kayıt yaptıran öğrenciler, beş farklı istasyona ayrılarak, küçük gruplar halinde bir takım etkinliklere katıldı. Geçen yıl AGÜ'lü olan gönüllü 5 öğrenci her bir istasyonda yeni öğrencilere eşlik ederek, onlara yardımcı oldu. Her bir istasyonda ilk gün 2 tur yaklaşık bir saat oryantasyon çalışması yapıldı. Öğrencilerin çalışmalar esnasında oldukça neşeli olduğu gözlendi.

Oryantasyon kapsamında oluşturulan istasyonlarda Akademik Gelişim Merkezi Uzmanı Ceren Başak, "Değişim Yönetimi", Bireysel ve Akademik Gelişim Merkezi Uzmanı Pelin Atasoy, "İletişim", AGÜ Gençlik Fabrikası Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı, "Uluslararası Ofis ve Gençlik Fabrikası", AGÜ Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hande Gürel, "3 S'ler" (Kendine saygı, başkalarına saygı ve sorumluluk) konularında öğrencilerle grup çalışması yaptı. Ayrıca üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere kütüphaneyi nasıl daha verimli kullanabilecekleri hususunda bilgi verildi. İlk gün etkinliklerinin sonunda yeni öğrencilere, merakla bekledikleri dizüstü bilgisayarları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı (AGÜV) Genel Sekreteri Enver Kemaloğlu tarafından teslim edildi.

Öte yandan ikinci gün ise oryantasyon etkinlikleri istasyonlarda yapılacak küçük grup çalışmaları ile devam edecek. Cumartesi günü yapılacak Kayseri turu ile oryantasyon günleri etkinlikleri sona erecek. Oryantasyon günleri AGÜ Sümer Kampüsü Dil Okulu'nda, eski ve yeni öğrencilerin katılımıyla AGÜ Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hande Gürel, Uluslararası Ofis Başkanı Emeric Amrignani ve Gençlik Fabrikası Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agü'de Oryantasyon Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement