Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında 3'üncü sırada yer alan Kayseri'de geçen yıl 775 bin kişinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini bildirdi.

01.03.2021 14:57  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında 3'üncü sırada yer alan Kayseri'de geçen yıl 775 bin kişinin kütüphaneyi ziyaret ettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak kütüphane hizmetini önemsediklerini belirtti.

Kütüphane sayısını 7'ye çıkardıklarını kaydeden Büyükkılıç, 2021 yılında da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde modern bir kütüphane ile Bozantı Caddesi'ne Çocuk Kütüphanesi yapacaklarını ifade etti.

Büyükkılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında bir dönem kütüphanelere ziyaretçi kabul edilmemesine rağmen ortaya çıkan rakamların önemli olduğunu aktararak, "Türkiye İstatistik Kurumunun son verilerine göre en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında 3'ncü sırada yer alan Kayseri'de geçtiğimiz yıl 775 bin kişi kütüphaneleri ziyaret etti. Pandemi döneminde ödünç verdiğimiz kitap sayısı da 260 bini buldu." ifadelerini kullandı.

Kocasinan'da okullar dezenfekte edildi

Kocasinan Belediyesi 85 ilköğretim okulunda dezenfekte çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eğitim alanında örnek projelere imza attıklarını belirtti.

Çolakbayrakdar, "Hijyen ve dezenfeksiyon ekibi projesiyle okullarda fiziki temizliğin yanı sıra mekanların hijyenini de yaparak, dezenfekte ediyoruz. Okullarımızın bahçelerini de ilgili birimlerimiz, temizliyor. Temizliğin, pandemi ile mücadelede ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Eğitim alanında örnek projelere imza attık." ifadelerini kullandı.

HADAK'ta Avrupa şampiyonası hazırlıkları

Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) sporcuları, Erciyes Kayak Merkezi'nde yaptıkları antrenmanla Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.

Hacılar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dağcılık İl Temsilcisi ve dağ kayağı antrenörü Ahmet Duran, kulüp sporcularının Türkiye şampiyonasında 5 madalya elde ettiğini belirtti.

Duran, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"HADAK olarak antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Gün içerisinde dağ kayağı sporcularıyla tırmanış antrenmanı ve eğimde sert zeminde kayak yaptık. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Trabzon'da düzenlenen Türkiye şampiyonasına katıldık. Burada 5 madalya ve dereceler elde ettik. HADAK olarak üç yıldır dağ kayağı sporunu yapmaktayız. Bundan sonraki faaliyetlerimizde milli takım seçmelerimiz var. Mart ayında Erzurum'da bir yarışımız daha var. Bu bağlamda alınan sonuçlara göre milli takım aday sporcularımız da belirlenecek."

Sabuncuoğlu'ndan veda ziyaretleri

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılından beri Abdullah Gül Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a veda ziyaretinde bulundu.

Görev süresinin dolması nedeniyle görevini bırakacak Sabuncuoğlu, Büyükkılıç'a, AGÜ'de bilimsel ve araştırma alanlarında bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığı sürede uyum içerisinde çalıştığımız Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu hocam, veda ziyaretinde bulundu. Kıymetli hocama bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Talas'ta 32 derslikli okul inşaatı devam ediyor

Talas Belediyesi tarafından yapılan Mevlana Mahallesi'ndeki 32 derslikli ilkokulun inşaatı devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hulusi Akar Bulvarı yakınlarındaki 4 bin 500 metrekare alanda temeli ekim ayında atılan 5 katlı okul inşaatında 4 katın kaba çalışması tamamlandı.

Modern mimarili okulda 2 laboratuvar, 2 atölye, 2 kütüphane odası ve öğretmenler odası gibi bölümler yer alacak.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Etkin İletişim Konferansı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Uzaktan Eğitim Sürecinde Etkin İletişim" konulu konferans düzenlendi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi düzenlenen etkinliğe ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faik Bilgili ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Çalış, konferansın düzenlemesine katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek, etkinlik sayesinde öğrenciler ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirti.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü olarak öğretim üyelerine uzaktan eğitim ile alakalı sürekli eğitim verildiğine dikkat çeken Çalış, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak bahar döneminde yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak ve öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim sunmak için pandemi nedeniyle yüz yüze olmasa bile uzaktan eğitimde verebileceğimiz en kaliteli eğitimi verebilmek için elimizden geleni yaptık. Bu konuda fiziki alt yapımızı geliştirdik. Özellikle öğretim üyelerimize uzaktan eğitim ile ilgili çalıştay düzenledik. Bu konuda çalıştay yapan Türkiye'de ilk üniversite Erciyes Üniversitesi oldu."

Kocasinan Belediyesinin meclis toplantısı

Kocasinan Belediyesi mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda Mimarsinan, Elagöz, Erkilet Osmangazi, Saraybosna, Hoca Ahmet Yesevi, Hilal, Sancaktepe, Şeker, Kötügöller ve Fevzioğlu mahallelerindeki imar plan maddeleri görüşüldü.

Başkan Çolakbayrakdar, "Daha güzel bir Kocasinan için ve hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement