Ağustos Ayı Ukome Kurul Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Ağustos Ayı Ukome Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 14.Eylül günü tarihinde gerçekleştirildi.

14.08.2018 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının direksiyon eğitim sınavında kullanılan güzergahın revize edilmesi talebi oy birliğiyle karara bağlandı.

HBB UKOME komisyonunun gerçekleştirdiği Ağustos ayı toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Hatay Ulaşım Ana Planı Samandağ- Antakya - Defne ilçelerinin dönüşüm işlemlerinde faaliyet gösteren toplu taşıma kooperatiflerinin dönüşüm süreci gündem maddeleri arasında yerini aldı. İlçelerde faaliyet gösteren 10 toplu taşıma kooperatifine ve 9 adet münferit olarak toplu taşıma faaliyetinde bulunan üye ve hak sahiplerinin araçlarının belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde "Özel Toplu Taşıma Aracına" dönüşüm işlemlerinin gerçekleştirilmesine ait dönüşüm projesinin onaylanması ve uygulanması talebi kurul üyelerinin oylamasına sunuldu. Samandağ projesinde ise 6 ay içerisinde dönüşüm işlemlerinin tamamlanarak vatandaşların yeni ve konforlu araçlarla toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabileceği duyuruldu.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 18 ana gündem maddesi ve 6 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2018 yılı Ağustos ayı UKOME Kurul toplantısında, maddeler oylanarak 19 madde "kabul", 1 madde "red" ve 4 madde "alt komisyona havale" yönünde oylamayla karara bağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağustos Ayı Ukome Kurul Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement