Ağustos Milli Mutabakat Çağrısı-Bi​rlik ve Kardeşlik Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ağustos Milli Mutabakat Çağrısı-Bi​rlik ve Kardeşlik Bayramı

Sizleri Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu'nun Kurucu Üyeleri Olarak Saygıyla Selamlarız.

02.08.2011 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sizleri muhsin yazıcıoğlu gönülden bağlılar platformu'nun kurucu üyeleri olarak saygıyla selamlarız. Gönülden bağlı olduğumuz şehit Muhsin YAZICIOĞLU'na,bu topraklar için can vermiş bütün şehitlerimize,Türk İslam medeniyetinin inşaasına katkıda bulunmuş bütün büyüklerimize sonsuzluğun sahibi yüce Allah'tan rahmet dileriz.

Yürekten söyleyecek sözleri olan bizler, merhum şehit Muhsin YAZICIOĞLU'nun dünya görüşünü, insan sevgisini, fedakarlığını, yozlaşmaya karşı direncini, yardım severliğini, ilkeli ve sabırlı öğretisini, milli ve yerli duruşunu, Türk ve Dünya kamuoyuna anlatmak üzere bir platform oluşturduk.

Tamamen siyaset üstü bir çalışmayı amaçlayan ve sivil toplum kuruluşu mantığıyla yapılandırdığımız. Platformumuzun kurucu sözcüsü ve başkanı olarak ;Ben Nihat EREN platformumuz ve Milli Mutabakat Çağrısıyla ilgili bilgilendirmek isterim.

Platform olarak geçmişteki faaliyetlerimiz içersinde paneller ,yemekli anma toplantıları ve kitap dağıtımı vardı,Dr.Veysi ERKEN beyin derlediği şehidimizin şehadetinden sonraki hakkında çıkan yazılarından oluşan ''ER KİŞİ ve BİR KAR TANESİ OLSAM'' kitaplarını bastık.

Sn.Cumhurbaşkanımıza ülkemizin bütün milletvekillerine ,Sn.Başbakan ve bakanlar kurulu dahil yönetim kadrolarına sanayi ve ticaret erbabına ve sevenlerine bilabedel ulaştırdık. Ramazan ayı sonunda .Şehidimizin siyasi hayatı boyunca yaptığı konuşmaları yeni bir kitap vasıtasıyla gençler ve onu tekrar tanımak istiyenlerle buluşturucağız.Bütün bu çalışmaları www.mygbp.org izliyebilirsiniz..

Platformumuzun bu yıl içersindeki çalışmaları içersinde ''Celaleddin HARZEMŞAH ve Muhsin YAZICIOĞLU'' rol modeli -adlı makale yarışmasını düzenlemek ve bunu şehidimizin sene sonu 56.yaş gününde bir gençlik toplantısıyla sonucunu ilan etmek istiyoruz.

Bu basın bültenine neden olan Milli Mutabakat Çağrısı-Birlik ve Kardeşlik bayramı hakkında bilgi vermek istiyorum; .

Bilindiği üzere siyasi mücadelesi boyunca "Büyük Birlik" davasının davacısı olmuş Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları Allah'ın Birliği ve Hz. Peygamberin Risaleti dışında tartışılmazı olmayan "Büyük Bir Birlik"e her kesimi ve herkesi davet etmiş ve bu bağlamda 3 Ağustos 1992 tarihinde "Milli Mutabakat Çağrısı"nı yayınlayıp adeta önlerindeki yüzyıllara damgasını vuracak bir manifesto seslendirmişlerdi.

Bu çağrı toplumumuzun bütün katmanlarını içine dahil eden günümüzdeki, etnik çıkışları elinin tersiyle iten bir anlayışın ürünüydü..

"Milli Mutabakat Çağrısı" sadece Türkiye'deki insanları değil geniş bir coğrafyayı kucaklayan "insanın hak ve hürriyetlerini" önceleyen ve "insan"ı merkeze alan bir "Nizam-ı Âlem" çağrısıdır. Demokrasi , insan hakları, eşitlik kavramlarının adeta havada uçuştuğu gününüzde mevcut hükümetin de yapmak istediği böyle bir çağrıdır.

Ülkemizde yeni şekillenmelere yol açacak anayasayı yeniden yazılma öncesi Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu olarak geçen yıldan bu yana 3 Ağustosları Milli Mutabakat Çağrısı -Birlik ve Kardeşlik Bayramı ilan ettik.İnanıyoruz ki bu çalışmamız ülkemizin doğusu ve batısı ile bir ve bütün olmasına katkı sağlayacak,yönetim kadrolarına vizyon oluşturacaktır.

3 Ağustos 1992'de Ankara Söğütözü'nde seslendirilen bu çağrı, TÜRK- İSLAM ülküsünü, kadim medeniyetimizin tıpkı eskisi gibi dünyaya adaleti huzuru insanlık şerefinin tesis etmeyi amaçlamaktadır.Yine bu çağrı Cumhuriyet sonrası rejimin tepeden inmeci seçkinci laik geleneğinin sona erdirilmesi hususunu buna bağlı şahsiyetsiz köksüz milletine değil kendine bile hayrı olmayan,bunalımlı,yabancılaşmış bir azınlığın faaliyetlerin önüne set çekilmesi gereğini hatırlatmıştır.

Fatih, Selahaddin Eyyübi,Sokullu ,Mimar Sinan ,Mevlana,Mehmet Akif gibi simge şahsiyetlerle çokluk içersinde birlik prensibinin Türk milleti için varolması adına gerekliliği vurgulamıştır.

İnsanların yanılmazlığı esasına göre inşa edilmiş lider karizmalarının,lider sultalarının demokrasimize aykırı olduğunu siyasetdede fırsat eşitliğini ve liyakatı esas alınmasını isteyen Muhsin YAZICIOĞLU ve arkadaşları günümüzün ülkemiz için en büyük sıkıntısını siyasi görüş ve teşekküllerini gayeleri için şiddete başvurmalarını olduğunu belirtmiştir.

Milletimiz mensuplarının asılları Türkmen,Kürt,Çerkez,Laz,Arap gibi olmakla beraber beraberliğimiz Türk Milleti olarak tescillenmiştir Üstelik bu sosyolojik bir gerçeğe dönüşmüştür.Bu millet beraberliği cumhuriyet'dede öncesinde de var olmuştur.Ve inanıyoruz ki sonsuza dek var olacaktır.

3 Ağustos 1992'de bu çağrı siyaset gündemine adeta bomba gibi düşmüştü o dönem bu çağrıyı dillendirenler iletişim araçlarına sahip olamadıkları için sınırlı bir kitleye ulaşabildiler.Halbuki bu çağrıdaki ileri sürülen görüşler bir çok siyasi hareketin ilham kaynağı olabilecek kıvamdadır.Yine bu çağrıda ilk defa Allahın birliği ve Peygamberin risaleti dışında her şeyin tartışılabilineceği büyük bir cesaretle seslendirilmiş siyasete beraber başladıkları ancak ayrılmak zorunda bırakıldıkları siyasi partiye ve topluma ders verilmiştir.

Hakim devlet yerine hadim devlet fikri yine bu çağrı ile kamuoyunda paylaşıldıktan seneler sonra mevcut hükümetin garson devlet tanımlaması dikkat çekicidir.Hiç şüphesiz Milli Mutabakat Çağrısının ve Muhsin YAZICIOĞLU'nun Türk siyasi hayatına kazandırdıkları bunlardan ibaret değildir. Türkiye İran olmaz Cezayir olmaz fakat Suriye'de yaptırmayacağız diyerek yüz yıllık Türk Milleti ve kadim karşıtları mücadelesine teşhis koymuş ve ilaç mesafesindeki reçeteleri yılmadan anlata gelmiştir.

Yine 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan tehdidleri karşısında bir adım geri atmadı,''Topunun namlusunu millete çevireni selamlamam'' diyerek demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.Çağrımız bütün insanlaradır hitamıyla bitirilen Milli Mutabakat Çağrısı inanıyoruz ki yerli ve milli olmanın yanında evrensel bir nitelikdedir.

Platformumuz her yılın 3 Ağustosunda milletimizin tamamıyla kutlayacağı bu bayramın kaynağı olan Milli Mutabakat Çağrısını önümüzdeki haftalarda ülkemizin değerli ilim ve siyaset adamlarına yorumlatıp uygulanabilirliğini ve günümüze yansımalarını bir sempozyumla kamuoyuna anlatacağız

Milli Mutabakat Çağrısının 19.yıldönümünde o çağrının millet yararına daha iyi fikir ve uygulamalarının hangi hükümet olursa olsun alkışlayacağımızı ve arkasında duracağımızı tahahhüd ederiz.

Bizler Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden bağlılar platformunun kurucu üyeleri olarak bütün Türk milletinin hatta Türk ve İslam dünyasının tabii üyemiz olduğunu biliyoruz.Şehit büyüğümüzün seslendirdiği Milli Mutabakat Çağrısı'nın yüce Türk Milletine ve insanlık alemine Birlik ve Kardeşlik bayramı olarak ilan ediyor, fikir ve demokrasi hayatımıza bir ivme kazandırmasını diliyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağustos Milli Mutabakat Çağrısı-Bi​rlik ve Kardeşlik Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement