"Ahbap" Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

"Ahbap" Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor

"Ahbap" Türkiye\'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor

Sanatçı Haluk Levent'in sosyal medya üzerinden kurduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Ayvalık Şeytan Sofrası'nın ardından ikinci fidan dikimini İzmir'in Tire ilçesinde gerçekleştirdi.

23.01.2018 13:06  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harp Okulu 1988 mezunlarının oluşturduğu hatıra ormanının fidan dikimine destek olan AHBAP Derneği İzmir ve Aydın gönüllüleri Türkiye'nin ağaç varlığının arttırılması için yapılan her türlü girişime destek olacaklarını söylediler.

Harp Okulu 1988 mezunlarının oluşturduğu gönüllü bir grup tarafından, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak ve şehit olan dönem arkadaşlarının isimlerini yaşatmak için Tire'de Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araziye 2000 çam fıstığı fidanı dikildi. Hatıra Ormanı kendisi de Tireli olan, Kuleli Askeri Lisesi'nin 1984 mezunları arasından yer alan ancak liseden sonra sivil eğitimi tercih ederek ODTÜ'de eğitim gören Luna Elektrik Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ve emekli subay Hakan Akıncı'nın Tire'de kurulmasına karar verildi.

Grubun hatıra ormanına AHBAP Derneği'nin İzmir ve Aydın gönülüleri de destek verdi. Daha önce Ayvalık Şeytan Sofrası'ndaki yangında zarar gören 20 hektarlık alana fidan dikimi gerçekleştiren AHBAP üyeleri bu defa Tire'nin ağaçlandırılmasına katkı sağladı. AHBAP olarak başta Türkiye'nin ağaçlandırılması olmak üzere sosyal konularda oldukça hassas olduklarının altını çizen AHBAP İzmir İl Temsilcisi Elif Özalp, önümüzdeki günlerde Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara bir ayakkabı markasının sponsorluğunda kışlık ayakkabı dağıtacaklarını ve okulun çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ahbap' Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement