Ahi Evran-I Veli'nin Hayatı Roman Oluyor - Son Dakika
Yerel

Ahi Evran-I Veli'nin Hayatı Roman Oluyor

Ahi Evran-I Veli\'nin Hayatı Roman Oluyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, bu yıl 25'incisi düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin hayatının romana çevrildiğini ve haftanın uluslararası...

25.08.2012 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, bu yıl 25'incisi düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin hayatının romana çevrildiğini ve haftanın uluslararası boyuta taşınacağını söyledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, Ahilik Haftası kapsamında, Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve İslam ülkelerinden bilim insanlarının katılacağı Uluslararası Ahilik Sempozyumu düzenleneceğini ve sempozyuma bu ülkelerin dışişleri bakanları ile büyükelçileri davet edileceğini kaydetti.

Kazım Ceylan, düzenlenecek olan sempozyum için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Sempozyum için Kırşehir'den bir heyet Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, Balkan, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve İslam ülkelerinin dışişleri bakanları ve büyükelçilerini uluslararası sempozyuma davet edeceğini, 2-3 gün Kırşehir'de kalarak, dünyaya Kırşehir'den Ahilik mesajı vereceklerini söyledi. 19-20 Eylül tarihleri arasındaki uluslararası sempozyumun açılış konuşmasını da Davutoğlu yapacak" dedi.

Ünlü yazarların Ahilik ve Ahi Evran-ı Veli'nin hayatı ile ilgili roman yazdığını hatırlatan Ceylan, "Ahilik Kutlamaları 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kurul olarak, Ahiliğin daha iyi bir şekilde anlaşılabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Ahiliğin ve Ahi Evran-ı Veli'nin hayatının roman tadında kitaplaştırılması için ünlü yazarlar Mehmet Niyazi, Sinan Yağmur, Emine Işınsu ve Halit Ertuğrul'a teklif götürüldü ve olumlu cevap alındı" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahi Evran-I Veli'nin Hayatı Roman Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement