Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Malatya'da Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

19.09.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (MESOB) yapılan açıklamaya göre, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Battalgazi Halk Eğitim Toplantı Salonu'nda devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, törende yaptığı konuşmada, ahiliği kavrayarak, günümüze taşımanın önemli olduğunu belirterek, "Biz geçmişle bağımızı kuramazsak geleceği inşa edemeyiz. Aradaki tarih halkasını çok iyi bilmemiz gerekir. Geçmişte ticaretin büyümesi, başarılı olmasının temelinde ahilik vardır. O dönemde kendine göre kuralları olan ahilik kültürü ticareti, üretimi, satışı belirleyen bir sistem. Dolayısıyla kaliteyi, hatalı ürünü müşteriye vermemeyi ve müşteriye olan saygıyı yine kendi içerisindeki hiyerarşiyi düzenliyor." ifadelerini kullandı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise ahilik kültürünün içinde dürüstlüğün bulunduğuna işaret ederek, ahilik kültürüne sadece Türkiye'nin değil dünyanın ihtiyacı olduğunu aktardı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da geçmişi bilmeyenlerin geleceği inşa edemeyeceğine dikkati çekerek, "Gönülleri birbirine açma, sevgiyi paylaşma, cömertlik, kardeşliğin yaptığını diğer bir ifadeyle eline, diline ve beline sahip olmanın özetidir ahilik." ifadelerini kullandı.

Törene, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Bilim ve Sanayi İl Müdürü Akif Gülaçtı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve esnaflar katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement