Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Vali Tahir Büyükakın, "Ahilik Teşkilatı'nı anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamamız ve hayata geçirmemiz lazım." dedi.

19.09.2018 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Tahir Büyükakın, "Ahilik Teşkilatı'nı anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamamız ve hayata geçirmemiz lazım." dedi.

Vali Büyükakın, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yaşayan Kent Müzesinde düzenlenen programda, ahi teşkilatının Anadolu topraklarını mayaladığı, oradan üç kıtaya yedi iklime bir cihan devletinin olduğu sürecin ruhu olduğunu söyledi.

Çocuklara ahilik kültürünün hatırlatılması için özel çalıştaylar yapılması gerektiğinin altını çizen Büyükakın, şöyle konuştu:

"Ahilik teşkilatını anlamalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Şeyh Edebali üzerine, ahilik geleneğimiz üzerine düşünmeli ve çocuklarımıza bu değerleri anlatmalıyız. Ahilik anlayışını çocuklarımıza, gençlerimize çok iyi anlatmalıyız. Ahilik teşkilatını anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamamız ve hayata geçirmemiz lazım. Birlik, dayanışma ve daha birçok değeri barındıran ahiliği gelecek nesillere anlatmak ve yaşamasını sağlamak durumundayız. O zaman bu törenler gerçek amacına ulaşır, anlamı artar."

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise dünyadaki kapitalist sistemin öz değerlerini yok ettiğini ifade ederek, "Bu törenlerde kuru laflardan öte kendi düzenimizi yeniden ortaya koyup, muhasebesini yapmamız lazım. Özellikle Bilecik'te ahiliği anlamak ve anlatmak çok daha kıymetlidir. Kapitalist sistem maalesef değerlerimizi her geçen gün yok ediyor." dedi

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan da ahiliğin, İslam inancı ile Türk örf ve adetlerini kaynaştıran bir düşünce sistemi olduğunu belirterek, "Ahilik insanı bir bütün olarak ele almakta ve onun bütün yönleriyle geliştirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Kutlama "şed kuşatma" töreniyle devam etti.

Ardından Bilecik'te 73 yıllık berber Ali Kılıç'a "yılın ustası", Onur Sarısoy'a "yılın kalfası" ve Aleyna Nur Ortakaya'ya "yılın çırağı" ödülleri verildi.

Halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu ve sergi gezildi.

Etkinlik ahi pilavı dağıtımıyla sona erdi.

Kutlamalara, Belediye Başkanı Nihat Can, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcisi ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement