Ahilik Haftası... - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası...

Denizli'de Ahilik Haftası kutlamaları düzenlenen etkinliklerle başladı.

19.09.2011 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de Ahilik Haftası kutlamaları düzenlenen etkinliklerle başladı.

Hafta nedeniyle Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve beraberindekiler Vali Abdülkadir Demir'i ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar'ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından mehteran eşliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Yaklaşık 700 yıllık bir gelenek olan Bayramyeri Meydanı'ndaki törene Denizli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, daire müdürleriyle vatandaşlar katıldı.

Denizli Valiliği adına törende konuşma yapan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Erkan, bir toplumun millet olabilmesi için birtakım kültürel ve sosyal değerlere ihtiyacı olduğunu, Ahilik kültürünün de Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Ahiliğin Türk İslam kültürünün eseri olduğunu ifade eden Erkan,

"Türkmenler, Anadolu'da kalıcı olabilmeleri için esnaflıklarını belirli bir teşkilat haline getirmişlerdir. Irk, din ve dil ayrımı gözetmeyen bu teşkilatın yapısında, sosyal dayanışmanın yanında ahlaki ve dini geleneklerini de içine katarak geniş bir esnaf teşkilatı kurulmuştur. O yıllardan beri bu gelenek çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Ahilik sürecinin geçmişten günümüze kadar yaşatılması ve bundan sonra da devam ettirilmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Musa Çelikkol da, Ahilik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Denizli'de yılın esnafı seçilen fotoğraf sanatçısı İbrahim Özkadir'e ödülü, protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden usta olmasına karar verilen kalfaya tavsiyelerde bulunularak ustalığa geçiş anlamındaki şed kuşatıldı.

Ahilik Haftası etkinlikleri esnaf ziyareti ile devam etti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement