Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Çiçekdağı ilçesinde Ahilik Haftası etkinliği düzenlendi

25.09.2013 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilen Ahilik Haftası, Çiçekdağı ilçesinde kutlandı.

İlçe meydanındaki kutlamalara, Çiçekdağı Kaymakamı Sinan İnaltekin, AK Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Çiçekdağı İlçe Başkanı Hasan Nacakoğlu, Çiçekdağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Hikmet Erdoğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda kişi katıldı.

Çalışkan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kırşehir'in Ahi şehri olduğunu ifade ederek, Ahi Evran-ı Veli'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesi ile esnaf dayanışma teşkilatını kurduğunu söyledi.

Ahiliğin bir hayat tarzı olduğuna işaret eden Çalışkan, "Ahilik kültüründe 'dostluk başka, alışveriş başka' diye bir şey yoktur. Ahlak ve esnaf mektebi, esnaf teşkilatıdır. Ahilik, sanatın, ticaretin ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültürdür" dedi.

Muzaffer Aslan da "Ahilik iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde, temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, Türk milletine özgü sosyo ekonomik bir sistemdir. Ticaret alanında sosyal ve ekonomik omurga oluşurken Osmanlı dan beri vazgeçmediğimiz örgütlenme şeklidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahilik Haftası etkinlikleri, türkülerler ve tiyatro gösterisiyle sona erdi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement