Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.

13.05.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.

SESOB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Başkan Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen, İl Jandarma Komutanı Ahmet Adnan Şimşiroğlu, Meslek Odası Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın devamında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Biz işçimizle, emekçimizle, esnafımızla bir anlam ifade edebiliriz. Esnafımızın mutluluğu huzuru hepimizin mutluluğudur. Bizi anlamak isteyenler Hacı Bayram Velileri, Hacı Bektaşi Velileri, Yunus Emreleri, Mevlana'yı ve Ahi Evranları anlamak zorundadır. Çünkü aziz milletimizin ahlak temelleri bu şahsiyetlerin gayretleri ve katkıları ile hayat bulmuştur. Ahilik kardeşliktir, diğergamlıktır. Ahilik kardeşini kendine tercih etmendir" diye konuştu. Başkan Toçoğlu, "Ahilik önce SEN sonra BEN diyebilmektir. Ahilik içi boş kuru bir iktisadi birlik değil dini, içtimai ve iktisadi bir hayat kurgusudur. Bu kurgunun temelinde kardeşlik vardır, barış vardır, huzur vardır, ahlak vardır. Bunu anlamayanlar bu toprağın gerçek macerasını anlayamazlar. Ahilik yolculuğunun sadece ekonomik bir kalkınma modeli değil, insani, vicdani ve ahlaki bir varoluş mücadelesi olduğunu anlayamazlar. İşte biz bu ulvi değerimizi mutlaka yaşatmalı ve gelecek nesillere de doğru bir şekilde aktarmalıyız. Bugün varlığımızı, birlikteliğimizi bu değerlere borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Programın son konuşmasını yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise, "Esnaf ve Sanatkar demek, birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma demektir. Hakikaten ahilik teşkilatı bu anlayışlarla Anadolu'nun bizlere yurt olarak muhafazasında büyük görevler üstlenmiştir. Bereket azdadır anlayışı ile hareket eden, kanaat ve şükürle gününü sonlandıran, topluma hizmet etme kültürü içerisinde bugünlere kadar hizmet veren esnaflarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Konuşmaların ardından SESOB Başkanı Alişan, Vali Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'na günün anısına hediye takdim etti. Sakarya ve Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere ustalık ve kalfalık belgelerinin de teslim edildiği törende yılın ahisi Necdet Kaynakçıoğlu'na şed kuşandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement