Ahıska Türkleri, Üzümlü'de İlk Cuma Namazını Kıldı - Son Dakika
Güncel

Ahıska Türkleri, Üzümlü'de İlk Cuma Namazını Kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi, yeni memleketlerinde ilk cuma namazını kıldı.

15.04.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi, yeni memleketlerinde ilk cuma namazını kıldı.

Geyikli Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede kılacakları ilk cuma namazı için Hz. Ömer Camisi'nde buluştu. Ahıska Türkleri, vaazın ardından namaz kılıp dua etti.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, AA muhabirine, Ahıska Türklerinin 72 yıldır ana vatanlarından ayrı yaşamasına rağmen dini inançlarını kaybetmediğini söyledi.

Ahıska Türklerinin tüm yasaklara rağmen ibadetlerini ihmal etmediğini dile getiren Kassanov, şöyle konuştu:

"Biz Sovyetler'de yetişen toplumuz. Sovyetler zamanında hem cuma hem cami hem de din ibadetleri ciddi şekilde yasaktı. Öyle bir toplumuz ki 3 defa sürgün gördük. O toplumun ana vatana gelmesi, Müslüman topluma karışması ancak rüyamızda göreceğimiz şeylerdi. Bu rüyanın gerçek olmasının en büyük sebebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır."

Üzümlü'nün Ahıskalılara yurt olacağını, burada kökleneceklerini anlatan Kassanov, "İnşallah bundan sonra Ahıskalıların başına bir şey gelmeyecek, çünkü ana vatanlarındalar." diye konuştu.

"Anlatılmaz duygular yaşıyorum"

Ahıska Türkü Muhammed Emirşah da vatan topraklarında ilk kez cuma namazı kılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Anlatılmaz duygular yaşadığını ifade eden Emirşah, "Dün gece geldik ve bugün vatan toprağında ilk cuma namazını kıldık. Müftümüz vaazda çok güzel konuştu. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin yanı sıra buranın bizim toprağımız da olduğunu, yabancı olmadığımızı söyledi. Bu da bizi çok sevindirdi." dedi.

Öte yandan, cuma namazına Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Kaymakam Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ile ilçe halkı da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahıska Türkleri, Üzümlü'de İlk Cuma Namazını Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement