Ahlat'ın İlk Halk Müziği Korosundan Muhteşem Konser - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ın İlk Halk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

Ahlat\'ın İlk Halk Müziği Korosundan Muhteşem Konser

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje kapsamında oluşturulan "Halk...

29.11.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli proje kapsamında oluşturulan "Halk Müziği Korosu" muhteşem bir müzik şöleni sundu.

Proje ile kurulan ve Ahlat'ın ilk halk müziği korosu olma özelliğini taşıyan koro, Kültür Merkezi'nde müthiş bir performans sergiledi. Konserde salon tamamen dolarken, seslendirilen türküler ise bol bol alkışlandı. Koroyu oluşturan tüm bireylerin bir biri ile uyumu seyirciyle de bütünleşince geceye renk katan bir müzik şöleni oldu. İzleyenlerin oldukça beğenisini kazanan konserde, koro Anadolu'nun birçok yöresinden çeşitli ezgiler söyledi.

Oldukça beğeni ile izlenen program gösterilen ilgiyle de "Ahlat İçin Çalgını Yap, Çal Söyle" isimli projesinin ilk meyvesini vermeye başladığının belirgin bir ifadesi oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Müzik Öğretmeni Semah Açıkel, projeye desteklerini esirgemeyen başta Ahlat Kaymakamı Osman Dölek'e, İlçe Özel İdare Müdürü Seyfettin Gündoğan, Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zübeyir Ergezen'e ve proje koordinatörü Bülent Balaman'a göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, proje hakkında salonu dolduran izleyicilere kısaca bilgiler aktardı. Müzik Öğretmeni Açıkel, koronun 21 kolist ve 6 müzisyenden oluştuğunu belirterek, Siirt, Van ve Güroymak'tan gelen öğretmenlere, koroya eşlik eden müzisyenlerle konsere katılan herkese teşekkür etti.

Konser, toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ın İlk Halk Müziği Korosundan Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement