Ahlat'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor - Son Dakika
Ekonomi

Ahlat'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor

Ahlat'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi dışında Türk Şeker ve Tarım Kredi Kooperatifleri de buğday alımı yapacak Bitlis'in Ahlat ilçesinde 250 bin dekar alanda ekilen buğday hasat edilmeye başlandı.

09.08.2020 09:23  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor

Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi dışında Türk Şeker ve Tarım Kredi Kooperatifleri de buğday alımı yapacak

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde 250 bin dekar alanda ekilen buğday hasat edilmeye başlandı.

Verimli ve geniş tarım alanlarıyla bilinen Ahlat ilçesinde biçerdöverler tarafından ekili alanlarda yapılan buğday hasadını devam ediyor.

Hasat yapılan tarım alanlarında incelemelerde bulunan Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, geçen yıla oranla bu yıl buğday veriminin daha iyi olduğunu belirterek, "Ahlat'ta bu hafta itibariyle buğday hasadına başladık. Şuanda tarlalarımızda biçerlerimizi kontrole çıktık. Geçen yıla göre verim bu yıl iyi. Ahlat'ta yaklaşık 250 bin dekar alanda buğday ekimimiz mevcuttur. Bundan da ortalama olarak 70 bin ton hasat elde etmeyi düşünüyoruz. İnşallah çiftçilerimiz için bereketli olur. Bu yıl çiftçilerimize önerimiz buğday satışında acele etmesinler ve ihtiyaçları doğrultusunda satış yapsınlar. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi dışında Türk Şeker ve Tarım kredi Kooperatifleri de alım yapmaktadır. Tabi tüccarlarda alım yapıyor. Fiyatlarımızda biraz yükselme olacaktır. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için bol ürünlü ve kazançlı bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

Biçerdöverciler Derneği Başkanı Ahmet Eren'de, "Ahlat'ta hasat sezonuna başladık. İlçede şuanda 45 civarında biçerdöver çalışıyor. İlk etapta Mardin Kızıltepe civarında hasada başlayarak, Batman, Diyarbakır, Muş, Ağrı ve Bitlis'e geliyoruz. Bu yıl Ahlat'ın hasadı geçen yıla göre daha iyidir. Bu yıl samanda da buğdayda para ediyor. Çiftçinin de yüzü gülüyor, biçerdövercilerinde yüzü gülüyor"diye konuştu.

Ahlat\'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ahlat'ta 70 bin ton buğday hasadı bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement