Ahlat'tan Suriye'ye iki yardım tırı gönderildi - Son Dakika
Güncel

Ahlat'tan Suriye'ye iki yardım tırı gönderildi

Ahlat\'tan Suriye\'ye iki yardım tırı gönderildi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Müftük öncülüğünde düzenlenen, Ahlat ve Ovakışla belediyelerinin de desteklediği kampanya kapsamında toplanan malzemelerin bulunduğu 2 tır, Suriye'ye gönderildi.

07.02.2022 14:45  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Müftük öncülüğünde düzenlenen, Ahlat ve Ovakışla belediyelerinin de desteklediği kampanya kapsamında toplanan malzemelerin bulunduğu 2 tır, Suriye'ye gönderildi.

Kente merkezindeki bir alışveriş merkezi önünde, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ve İlçe Müftüsü Mehmet Fudail Uyanık ile din görevlilerinin katılımıyla düzenlenen programda, giyim, gıda ve yakacak malzemelerinin bulunduğu tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

Çoban, yaptığı konuşmada, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, bu coğrafyada İslam geleneğini devam ettirdiklerini belirtti.

Nerede bir mazlum varsa devletin orada olduğunu belirten Çoban, şunları kaydetti:

"Bu kültürle hareket ediyoruz. Bu İslam'ın bir kültürüdür. Bu bizim insanlığımızın bir gereğidir. Cenabıhak Suriye'deki mazlum ve gariban vatandaşlarımıza da yardım etsin. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün kudretiyle nerede bir mazlum varsa onun yanındadır. Biz de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Müftü Uyanık ise, 10 gün önce başlattıkları kampanya çerçevesinde toplanan 13 ton kömür, 70 soba, 2 ton un, 1,5 ton kuru fasulye, 10 ton patates, 4 ton gıda maddesi ve 4 ton giyim eşyası olmak üzere 2 tır malzemeyi Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini ifade etti.

Dünyanın hangi noktasında, nerede bir mazlum varsa Türk milletinin onlara yardım elini uzattığını aktaran Uyanık, şöyle konuştu:

"Devletimize Allah zeval vermesin. Çünkü bir millet hiçbir zaman devletsiz olmaz. Devletsiz olan milletlerin halini görüyoruz. Kaç yıldır millet ve devlet olarak mazlum insanlara yardım eli uzatıyoruz. Rabbim hiç kimseyi devletsiz bırakmasın, hiç kimsenin birliğini, beraberliğini bozmasın. Birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermesin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahlat'tan Suriye'ye iki yardım tırı gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement