Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı - Son Dakika
Yerel

Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı

TÜBİTAK'ın düzenlediği Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'na, Ahlat'taki öğrenciler 5 projeyle katılacak.

05.03.2013 13:10  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırmalar Kulübü

(TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'na, Ahlat ilçesindeki öğrenciler 5 projeyle katılacak.

25-29 Mart tarihleri arasında TÜBİTAK Van Bölge Sergisi'ne Bitlis il genelinden katılacak olan 14 projeden 5'i Ahlatlı öğrencilere ait.

Orta öğretime devam eden öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında düzenlenen yarışmanın bu yıl 44.'sü düzenleniyor.

Yarışmaların bölgelerde sergilenecek projeleri belli olurken TÜBİTAK Van Bölge Sergisi'ne Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden toplam 72 proje katılacak.

25-29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek TÜBİTAK Van Bölge Sergi ve Yarışmasına Ahlat'tan ise 4'ü Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, 1'i de Çok Programlı Lise'den olmak üzere 5 proje yer alacak.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker, ziyaret ettikleri Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nde, projeleri sergilenmeye değer görülen öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Öğrencilerin elde ettikleri başarının kendilerini onurlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten Kılıç, "Bir anne baba çocuğunun başarısıyla ne kadar mutluluk duyuyorsa, bir öğretmen de öğrencisinin başarısıyla o kadar mutluluk duyar. İlde kabul gören 14 projeden 5'inin Ahlat'tan seçilmiş olması, göğsümüzü kabarttı, bizi ziyadesiyle mutlu kıldı. Onun için sizleri tebrik ediyorum, bu başarınızın devamını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Lisesi öğrencilerinin seçkin öğrencilerden oluştuğunu ve başarı beklediklerini vurgulayan Kılıç, bu okuldaki öğrencilerin ilçenin en başarılı öğrencileri olduğunu kaydetti.

Kılıç, "Sizden başarı beklemek bizim hakkımız. İnşallah bundan sonra daha büyük başarılara imza atarsınız. Size olan güvenimiz sonsuz. Siz Ahlat'ın 10 bin öğrencisini Van'da temsil edeceksiniz. Bu projeler Van'da sergilenecek ve orada jüri tarafından değerlendirilecek. Van'da birinci seçilen projeler Ankara'ya gidecek. Projeden en az 1-2'sinin Ankara'ya gideceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Muhabir: Selcan Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlatlı Öğrencilerin Proje Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement