Ahmed Arif Parkı'nda Türküler Kardeşlik ve Barış İçin Söylendi - Son Dakika
Güncel

Ahmed Arif Parkı'nda Türküler Kardeşlik ve Barış İçin Söylendi

Ahmed Arif Parkı\'nda Türküler Kardeşlik ve Barış İçin Söylendi

Dikmen, Çankaya Belediyesi'nce yenilenen Ahmed Arif Parkı'nın açılışında söylenen barış ve kardeşlik türküleriyle çınladı.

02.09.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Gezi Parkı Direnişinin Ankara'ya yansımaları üzerine Şair Ahmed Arif'in ölüm yıldönümü olan 2 Haziran'da açılamayan park, Kardeş Türküler'in solisti Feryal Öney'in verdiği park konseriyle açıldı.

Parkın açılışını Ahmed Arif'in oğlu Filinta Önal, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl ve İlçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Çankayalı Muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, park gezisi sırasında Dikmenlilerin yoğun ilgisi ve teşekkürleriyle karşılaştı.

Beş yıl önce seçim kampanyasına Dİkmen Ahmed Arif Parkı'ndan başladığını aktaran Başkan Bülent Tanık; "Türkiye yeniden özel bir döneme giriyor ama burayı seçim kampanyasına çevirmeyi düşünmüyorum. Ahmed Arif Parkı'nı ağaçla kenetlenen bank ve yeşil zenginliğini koruyarak tümünü yeniden tasarlayarak yaptık. Ve bu çabamızın hiç boşa gitmediğini ilk günden itibaren gördük. Bu park, Ankara'nın en çok kullanılan parklarından biri. Kuğulupark'la yarışan bir park olduğunu biliyoruz. Bu park Ankara'nın Dikmen'in simgesi olmuş bir park. Bu parkın özel konumunu hak etmesinin arkasında anılarına, parklarına, ülkelerine sahip çıkan sizler yatıyorsunuz. Bu senenin mayısından itibaren parklara yeni bir anlam kazandıran gençlerimiz bunun farkındalar. Bunları daha zenginleştirmek, daha kullanılır hale getirmek belediyelerin ve yurttaşların da görevidir. Sevgili dostlar sizlere Ahmed Arif'i anlatmam gerekir mi, bilmiyorum. Ahmed Arif'in şiiri, 70'li yıllarda hepimizin yüreğine sevgi, coşku, mücadele azmi veren bir şiir oldu.

Ahmed Arif'e şükran ve minnet borçlu birisi olarak onu huzurunuzda saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Halkımızdan aldığımız güçle, çocuklarımızın insanca, onurlu bir şekilde Adiloş bebelerimiz bizim geleceğimizdir. Onların sıtmadan, açlıktan, savaştan kırılmamaları için ülkemizde demokrasi ve barış içinde yaşamaları için daha fazla çalışacağız. Bunun mücadelesini hakkıyla dişiyle tırnağıyla verdiğini gördüğüm Dikmenlileri, Ankaralıları saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Tanık'ın ardından kürsüye gelen CHP Parti Meclisi Üyesi, Ankara Milletvekili Levent Gök ise, Türk şiirinin en önemli isimlerinden Ahmed Arif'e, bir kadirşinaslık ve toplumcu belediyecilik hizmeti örneği çerçevesinde bir araya geldiklerine vurgu yaparak Dikmenlilerin Ahmed Arif'in dizeleriyle öğrettiği mücadele anlayışına uygun yaşamlarıyla bu parkı hak ettiklerini söyledi. "Bu yeşil alan başka bir yönetim anlayışında AVM'ye dönüşürdü. Bunu gördük. Bizim belediye anlayışımızı ve Başkanımızın farkını burada gördük" diyen Levent Gök sözlerini "Parklarına, Ahmed Arif Parkı'na sahip çıkan gençlerimize, bu parka emeği geçen Çankaya Belediyesi çalışanlarına ve Başkan Bülent Tanık'a teşekkür ediyorum" şeklinde bitirdi.

"Aldığı iltifatlar karşısında ben halkın gariban bir ozanıyım diyen babamı kalbinde yaşatan Çankaya Belediyesi'ne ve Dikmen Halkına teşekkür ediyorum," diyen Ahmed Arif'in oğlu Heykeltıraş Filinta Önal, Başkan Tanık ve Dikmenlilerle fotoğraf çektirdi.

Konuşmaların ardından sahneye gelen Feryal Öney, Haziran'ın ikisinde Ahmed Arif'in ölüm yıldönümünde, parkta olduklarını ancak, tüm Türkiye gibi kalplerinin Taksim Gezi Parkı'nda olduğunu, bugün o ruhu besleyen Dikmenlilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konserinde yurdun dört bir yanından türküler seslendirdi. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde söylenen türküler Ahmed Arif Parkı'nı bir kez daha çınlattı.

Çalışmalar kapsamında, Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi'nde kurulu olduğu 14 bin 500 m² alanın büyüklüğü ve arazinin yapısı itibariyle üç ayrı bölümden oluşan parkta bulunan amfi-tiyatro, çocuklar için doğal malzemelerle yapılmış oyun bölümleri, havuzlar, spor alanları, yürüyüş yolları, dinlenme köşeleri yenilendi.

Doğayla uyum ve bütünleşmeye saygı içinde çalışan belediye ekipleri, parkın simgesi haline gelen bir banka ise dokunmadı. Yanındaki ağaçla iç içe geçerek şiirsel bir görünüm oluşturan bank, ekipler tarafından korundu. Vatandaşların oturmak, dinlenmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için parkta en fazla tercih ettiği mekan haline dönüşen bankın temizliği ve bakımı yapıldı.

Parkı gezerken ağaçla bütünleşen bankta oturan Dikmenli kadınlarla sohbet eden Tanık, kadınların bank konusunda söyledikleri üzerine onarımın doğru şekilde yapıldığını, banktaki sohbetlerin anılarının ortadan kaldırılmamasından kendisinin de memnun olduğunu ifade etti.

Konseri eşi ve kız kardeşiyle birlikte halkın arasında izleyen Başkan Tanık, Dikmenlilerle sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmed Arif Parkı'nda Türküler Kardeşlik ve Barış İçin Söylendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement