Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı - Son Dakika
Yaşam

Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı

Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen moral gecesine katılarak engelli bireylerle bir araya geldi.

27.01.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen moral gecesine katılarak engelli bireylerle bir araya geldi.

Altınsaray Davet Salonu'nda düzenlenen geceye Başkan Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel, TSD Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ve engelli bireyler ile aileleri katıldı. Açılışta konuşan TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel "Bizlerin sadece Engelliler Günü'nde anılması bence hiç makul değil. Bu insanların eğlenmeye, bir araya gelmeye çok ihtiyacı var. Kültürel anlamda alışveriş yapmaya ihtiyacı var. Bugün İstanbul'dan kalkıp, Tepebaşı'nın engellilere yönelik çalışmalarını yerinde gördük. O kadar etkilendik ki biz her gittiğimiz yerde engelsiz şehir diye Eskişehir'i anlatmaya devam edeceğiz. Başkanımızdan da Ahmet Başkan şeklinde değil, Ahmet ağabey diye bahsedeceğiz. Derneğimiz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Ben hayata tutunmasını, para kazanmasını öğrendim"

Ardından söz alan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz da Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarını yerinde gördüğünü ifade ederek, "Bu soğuk Eskişehir gecesinde, sıcak yüreğini bize açan sevgili Ahmet Başkan'a çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır TSD olarak ülke genelinde engelli hakları konusunda mücadele ediyoruz. Bugün Tepebaşı Belediyesinin Montaj Atölyesi'nde tanıştığım bir kızımız bana, 'Ben hayata tutunmasını, para kazanmasını öğrendim. Kendi paramı harcıyorum, Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum' dedi. Çok duygulandım ve gururlandım. Neden mutlu oldum biliyor musunuz? Zihinsel engelli çocuğu olan annelerimiz, kendisinden önce çocuğunun vefat etmesi için dua eder. Neden, çünkü kendisinden sonra çocuğunun ne yapacağını bilemez. O insanları tüketiciden üreticiye dönüştürmek, montaj atölyeleri ile Gökkuşağı Kafeler ile bu insanlarımızın çalışabilmesi, işte biz bunu istiyoruz. Kimsenin vicdan azabı olmak istemiyoruz. Tepebaşı'nda olduğu gibi alın terimiz ile kendi paramızı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sizin derdiniz bizim derdimiz"

Gecede konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise "Sizlerle beraber olmak içimi o kadar rahatlatıyor, mutluluk veriyor ki anlatamam. Çünkü sizlerde yalan yok, arkadan konuşmak yok, dedikodu yok, kötü düşünce yok. Sizlerde sevgi var, sadece sevgi var arkadaşlar. Belediye olarak yaptıklarımız ile gençlerimizin kafalarında engeller kalkıyorsa ve bir birey oluyorlarsa bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Keşke tüm belediyeler benzer çalışmalar yapabilse. Sizlerin karşısına açık bir alınla çıkmak bizler için çok önemli. Eğitim çalışmalarımıza katıldıktan sonra bizimle çalışanların dışında özel sektörde iş bulup çalışan da çok gencimiz var. 2 çocuğumuz da KPSS'yi kazanarak işbaşı yaptı. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak biz burada olduğumuz sürece tüm arkadaşlarımızla sizin yanınızdayız. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sevinciniz de bizim sevincimiz olmaya devam edecek arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Başkan Ataç'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Plaketten ötürü teşekkür eden Başkan Ataç ise Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehtap Cibiş Yıldız ile Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Kemal Yıldırım ve çalışma arkadaşlarını sahneye davet ederek tebrik etti. Gece, sevilen ses sanatçısı Mine Sağlam'ın şarkıları ile devam ederken Başkan Ataç da katılımcıların davetini kırmayarak onlarla dans etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ahmet Ataç, Moral Gecesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti
    19:59 Karaman'da trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti

    Karaman'da uygulama noktasına yaklaşan dolmuşun şoförünün rahatsızlandığını ve aracın geri gittiğini fark eden polis memuru, arkadan gelen sürücüleri uyararak olası kazayı önledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya o anları paylaşarak, polis memuruna teşekkür etti.

  • Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü
    19:54 Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan çift, düğünlerini unutulmaz kılmak için çiftçilikte kullandıkları traktörü gelin arabası yapmaya karar verdi. Gelin ve damat, traktörle şehir turu yaparak düğün salonuna geldi. Davetliler, süslenmiş traktörün önünde fotoğraf çektirdi.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı
    19:03 Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı

    Nurdağı ilçesindeki bir apartmanda yaşayan Asya Akkaya, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla polis ekiplerine pasta ve çiçek buketleriyle sürpriz yaparak teşekkür etti.

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement