Ahmet Çakar'dan Aziz Yıldırım'a: 'Sorumlusu Sensin' - Son Dakika
Spor

Ahmet Çakar'dan Aziz Yıldırım'a: 'Sorumlusu Sensin'

Ahmet Çakar\'dan Aziz Yıldırım\'a: \'Sorumlusu Sensin\'

FutbolArena Hakem yorumcusu Ahmet Çakar, Sabah Gazetesi'nde Türk futbolunda gündeme dair konuları değerlendirdi.

20.01.2017 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FutbolArena Hakem yorumcusu Ahmet Çakar, Sabah Gazetesi'nde Türk futbolunda gündeme dair konuları değerlendirdi. Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı ağır bir dille eleştiren Çakar, video hakem uygulaması ve Mehmet Ekici transferiyle alakalı da konuştu.

"SORUMLUSU SENSİZ AZİZ YILDIRIM"

Aziz Yıldırım asırlık çınar Fenerbahçe'nin kulüp başkanı ama artık yalancı çoban fıkrasındaki çobana dönmüş durumda. Her mağlubiyetten sonra stadın önünde yanında birkaç başını sallayan "Başkan haklı" diyen avanesi ile birlikte konuşmalar yapıyor. ve bu konuşmalar hem kendini komik duruma düşürüyor hem de Fenerbahçe'nin ağırlığına zarar veriyor. Üstelik bu konuşmalar bilgisizlik ve deformasyonla dolu. Hakemlikte gruplaşmalar varmış! Olabilir… Efendim Türk futbolu ilerlemiyormuş. Türk futbolunun mali yapısı bozukmuş. Eğer Türk futbolu ilerlemiyorsa ya da mali sistemi bozuksa bunun baş sorumlularından biri de Aziz Yıldırım'dır. Çıksın önce Fenerbahçe'nin ekonomik yönden Avrupa'nın en riskli kulübü haline nasıl geldiğini açıklasın. 'Genç futbolcu çıkmıyor' diyor.. Yahu kardeşim sen değil misin 'yabancı oyuncu sınırı kalksın' diyen. Sen değil misin 35 yaşındaki adamlara milyonlarca Euro parayı veren. Sen değil misin Fenerbahçe için manasız oyuncuları büyük paralarla alan. Sonuçta Aziz Yıldırım'ın her mağlubiyet sonrası yaptığı bu konuşmaların içi boştur. 'Federasyonu değiştirelim' diyor. Değiştirebiliyorsan değiştirirsin… Sen değil miydin 'Genel kurul beni Fenerbahçe Başkanı seçti' diyen. Şimdi ben de diyorum ki Demirören Federasyonu'nu Genel Kurul seçti. Seçim prosedürü bellidir, herkes işine baksın… Pek tabii Aziz Yıldırım da.

HAKEMLER APTAL DEĞİLDİR

Bu sözler kağıt üzerinde doğru görünüyor ama cesur olun demekle hakemlerimiz cesur olmuyor… En canlı örnek, evvelsi yıl Aziz Yıldırım, Özgür Yankaya için Akhisar maçından sonra bir daha bu hakem Kadıköy'e gelemez demişti. Bu laftan sonra ne Kuddusi Müftüoğlu MHK'sı, ne de Namoğlu MHK'sı Özgür Yankaya'yı bir daha Kadıköy'e yollamadı. Bu uygulamaları gören diğer hakemler nasıl cesur olacaklar? Bana önce bu uygulamaların hangi korkular, ya da hangi politik hesaplardan kaynaklandığını açıklamaları lazım. Hakemler aptal değildir. Federasyon ve MHK'nın bazı büyük takım ve büyük takım başkanlarından korktuklarını bildikleri için cesur kararlar veremiyorlar.

VİDEO HAKEM CİDDİ MAĞDURİYETLERİ ÖNLER

Bu sistem futbolun akıcılığını bazı anlarda birkaç dakika durdursa da bir takımın şampiyonluğu ya da küme düşmemesi açısından önemli bir sistem. Mesela, mayıs ayında iki takım şampiyonluk maçı oynuyor ve birinin galibiyeti onun şampiyonluğu diğerinin ise şampiyonluğu kaybetmesi anlamına gelsin. Maç berabere devam ederken 90. dakikada takımlardan biri gol atsın ve yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırsın. Bu andan itibaren birlikte düşünelim. Şayet video hakem olmasa gol ofsayt diye geçersiz sayılacak ve bir takım şampiyonluğu kaybedecek. Aynı tablo da bir video hakem olduğunu düşünelim. Hakem golü ofsayt diye iptal ettiği anda video hakemin başında olacak eski bir hakem pozisyona bakıp, ofsayt olup olmadığını net bir şekilde görebilir. Bu da maçta en fazla 45 saniye ya da bir dakikalık gecikme yaratır ama eğer yardımcı hakemin bayrağı yanlışsa video hakem bunu düzeltir, golü geçerli sayar, maçın hakemine golü ver der ve maçın hakemi yardımcı hakeminin ofsayt bayrağına rağmen bu haklı golü geçerli sayar. ve şampiyonluğu kaybetmek gibi çok ciddi bir mağduriyet önlenmiş olur.

GÖZLEMCİLER MAÇA GİTMEMELİ

Bu yüzde yüz doğru bir karar. Tribünde oturan gözlemci tartışılabilecek bir penaltıyı net göremez. Bazı kartlık faulleri ya da çok ince bir ofsaytı tribünden asla fark edemez. Ama televizyonda gerek yavaş çekimler, gerekse tekrar izleme yöntemiyle hakemin kararının doğru mu yanlış mı olduğunu çok daha net ve yüzde yüze yakın sağlıklı bir şekilde yorumlarlar.

BÜLENT YILDIRIM DOĞRU İSİM

Bu maç herkesin de kabul edeceği gibi çok önemli bir maç. Özellikle Fenerbahçe açısından. Kaybederlerse bence şampiyonluğu da kaybederler. Ama kazandıklarında hem kendilerini tekrar potaya sokarlar hem de lider Başakşehir'e ciddi bir kayıp yaşatırlar. Gerçekten bu kritik maç bu hafta tüm gözlerin üzerinde olacağı bir mücadele olacak. Gelelim Bülent Yıldırım'a. Bu sezon inişli-çıkışlı grafik sergilese de hem deneyimli hem de yetenekli bir hakem. Nasıl yönetir bilemiyorum ama atanması doğru bir karar. Ona tavsiyem; Allah'tan başka kimseden korkmasın. Bu kadar basit. Allah'tan ve vicdanından başka kimseye hesap vermek zorunda olduğunu hissetmesin yeter.

MEHMET EKİCİ TRANSFERİNİN CILKI ÇIKTI

İşin cılkı çıktı. Hem de her kulüp için çıktı. Mehmet Ekici, kendine göre haklıdır. Gider gitmez o onun kararı. Ama tablo Trabzonspor için çok üzücü. Yine bazı oyuncular aldılar, üstelik Mehmet Ekici gibi önemli bir ismi kadro dışı bıraktılar ama maalesef neredeyse iki alt lig takımının bulunduğu Türkiye Kupası grubundan çıkamayacaklar. Eğer Gümüşhanespor, Kızılcabölük'ü yenerse ki yenme ihtimali çok yüksek Trabzon kupadan da elenmiş olacak. ve maalesef bu tablonun baş sorumluluğu da Ersun Hoca'dadır. Çok tuhaf transferler yaptırdı. Alınan oyunculara bakıyorum bence vasıfsızlar ve maalesef Trabzonspor'un en yetenekli, en kaliteli oyuncusu ise şu anda kadro dışı. Bu tablo kesinlikle Trabzonspor gibi bir takım ve camiaya yakışmamaktadır.

Kaynak: Futbolarena.com

Son Dakika Spor Ahmet Çakar'dan Aziz Yıldırım'a: 'Sorumlusu Sensin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement