Ahmet Çakar, Şansal Büyüka'ya Hakaretten Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Çakar, Şansal Büyüka'ya Hakaretten Hakim Karşısına Çıktı

Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, Şansal Büyüka’ya hakaret etmekten 52 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

17.12.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, Şansal Büyüka'ya hakaret etmekten 52 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Çakar suçlamaları reddederken mahkeme duruşmaya katılmayan tanık Erman Toroğlu hakkında zorla getirme kararı verdi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ahmet Çakar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespitinin ardında savunmasını yapan Ahmet Çakar, suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

"İddianamede de belirtildiği gibi piero isimli alet hakkında söylediklerim kesinlikle doğrudur" diyen  Çakar, "Müşteki, piero aletinin kullanıldığı Lig TV'nin en az 20 yıldır müdürü konumundadır. Birlikte program yaptıkları Erman Toroğlu en az 10 yıl müşteki ile çalışmış, bu aletin çalışmasına ilişkin ayrıldıktan sonra defalarca suçlamalarda bulunmuştur. Ben bu alete eleştirileri yaptıktan sonra müştekiyi kastederek davaya konu sözleri söyledim. Bu sözü kesinlikle cinsel bir çıkarım amaçlı söylemedim. İddia edildiği gibi amaçla söylenmiş olsaydım  programa katıldığım arkadaşlarıma hakaret etmiş olurdum. Kesinlikle hakaret gibi bir amacım yoktur" dedi.

Çakar Twitter üzerinden de hakaret ettiği iddialarına ilişkin ise "Televizyon programı yapılıp piero hakkında konuştuktan sonra müşteki (Şansal Büyüka), program müdürü Erdem Şener'i arayarak şikayet edeceğini ve mahkemeye vereceğini söyleyince ben de Twitter hesabım üzerinden 'Mahkemeye vermezse adam değildir" dedim. Bu hakaret içerikli söz değildir" şeklinde konuştu.

" ARGO OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Şikayetçi Şansal Büyüka'nın Avukatı Rezan Epözdemir ise, "Sanık davaya konu sözü soruşturma aşamasında hegomonya kurmak anlamında kullandığını, yargılama aşamasında ise egemenlik anlamında kullandığını söylemiştir. Neden bu kelimeleri kullanmamıştır. Madem ki kastı budur, o zaman neden davaya konu sözü kullanmıştır" diye sordu.

Bunun üzerine Sanık Ahmet Çakar, "Argo sayılabilen bu kelimeyi daha vurgulayıcı olmak için söyledim. Birçok siyasetçi bu kelimeyi kullandığı için argo olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen tanık Erman Toroğlu hakkında zorla getirilmesine karar verdi. Sanık avukatına, delillerinin sunması için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

52 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ahmet Çakar'ın televizyon programında "Dünyada hiç kimse Piero açıklamadan önce buna ofsayt diyorsa bu işin içinde erkete vardır. Orada yakalandılar. Şansal Büyüka'da operasyonun içindedir…" dediği yer almıştı.

Program sunucusu ve diğer yorumcular tarafından isim vermemesi ve başka yorumculara laf söylememesi hususunda ikaz edilen Çakar'ın "Az bile söyledim. Sizleri bile kucağa almış Şansal Büyüka Türk futbolunu kucağa alsa ne olur" dediği ve program boyunca benzer şekilde Şansal Büyüka'ya yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği anlatılmıştı.

İddianamede Ahmet Çakar'ın Twitter hesabından "Digiturk ve Lig TV gibi bir ciddi platformda üstelik Türk futboluna bu kadar büyük para verirken marka değerini bitiren Şansal Büyüka'dır. Şansal Büyüka beni diğer spor yazarlarıyla karıştırmasın, mahkemeye vermezse adam değildir. Delikanlı Şansal kabloların kesildiğinde neredeydin. M.D. ve Şansal ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız" şeklinde paylaşımlarda bulunduğu aktarılmıştı.

Savcılık "basın yayın yolu ile zincirleme hakaret" suçundan Çakar'ın 5 aydan 4 yıl 4 ya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenildi. Çakar'ın yargılanmasında önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahmet Çakar, Şansal Büyüka'ya Hakaretten Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement