"Ahmet Davutoğlu AK Parti'den İhraç Edilebilir" İddiası: Erdoğan Sinyal Veriyor - Son Dakika
Güncel

"Ahmet Davutoğlu AK Parti'den İhraç Edilebilir" İddiası: Erdoğan Sinyal Veriyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni parti kuracağı konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla ilgili "Erdoğan, Ramazan'dan sonra Davutoğlu'yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor" dedi.

13.05.2019 09:55  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdığı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşulmaya devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davutoğlu'yu AK Parti'den ihraç edeceği yönünde sinyal verdiğini iddia etti.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, "YSK'nın perde arkası ve İstanbul seçimleri" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK), Cumartesi günü de İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantıda İstanbul seçimleri masaya yatırdığını ifade eden Selvi, burada konuşulanları aktardı.

MKYK'DA GÜL VE DAVUTOĞLU KONUŞULDU İDDİASI

Selvi, "Erdoğan hem MKYK'da hem İstanbul'daki toplantıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun YSK kararı üzerine yaptığı çıkışlara değiniyor" derken, Erdoğan'ın şunları söylediğini belirtti:

"Abdullah Gül için 'Kurucumuz değildi. Zaten Cumhurbaşkanlığından sonra da partimize üye olmadı' diyor. Davutoğlu için 'eski başbakan' ifadesini kullanmakla yetiniyor. Ama Ramazan'dan sonra Davutoğlu'yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor."

Ahmet Davutoğlu

DAVUTOĞLU'NUN YSK ELEŞTİRİSİ

Ahmet Davutoğlu, YSK'nin seçimleri iptal kararından sonra, "31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK'nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır" diye belirtmiş ve verilen kararı eleştirmişti.

"Ahmet Davutoğlu AK Parti\'den İhraç Edilebilir" İddiası: Erdoğan Sinyal Veriyor

Son Dakika Güncel 'Ahmet Davutoğlu AK Parti'den İhraç Edilebilir' İddiası: Erdoğan Sinyal Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement