Ahmet Davutoğlu'nun diplomasiden ilk büyük transferi Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi oldu - Son Dakika
Güncel

Ahmet Davutoğlu'nun diplomasiden ilk büyük transferi Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi oldu

Yeni parti hazırlıklarında artık sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekibine, diplomasiden ilk katılım Viyana'dan geldi. Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliliğini istedi. Yardım'ın Davutoğlu'nun dış politika ekibinde etkin bir isim olacağı konuşuluyor.

03.12.2019 12:04  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu ayın sonuna kadar partisini kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hazırlıklarda son aşamaya geldi. Birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanan Davutoğlu ekibi Ankara'da genel merkez ve İstanbul'da il başkanlığı binalarını tuttu.

Hazırlıklar sürerken, partiye katılımlar da devam ediyor. Son katılım diplomasiden geldi. Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliye ayrıldı. Yardım'ın Davutoğlu'nun partisinde dış politika ekibine dahil olması bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu'nun diplomasiden ilk büyük transferi Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi oldu
Emekliliğe ayrılan Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım

VİYANA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ATANMIŞTI

58 yaşında olan Yardım, Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016'dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 2010-2014 arasında da Tahran Büyükelçiliği yapmıştı.

TÜM İLLERDE TEŞKİLATLANMA TAMAMLANDI

Davutoğlu, son hazırlıklar için geçtiğimiz hafta sonunu kampta geçirdi. Ekipte yer alan bir kaynak parti kuruluşunun 2020'ye kalmasının söz konusu olmadığını söyledi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.

Ahmet Davutoğlu\'nun diplomasiden ilk büyük transferi Türkiye\'nin Avusturya Büyükelçisi oldu

Son Dakika Güncel Ahmet Davutoğlu'nun diplomasiden ilk büyük transferi Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement