Ahmet Güneştekin Arco Madrid'de - Son Dakika
Güncel

Ahmet Güneştekin Arco Madrid'de

Marlborough Gallery, çağdaş sanat dünyasına yön veren aktörlerinin buluşma noktası olarak kabul edilen ARCO Madrid'de Ahmet Güneştekin'in son dönem eserlerini sergileyecek.

16.02.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası galerileri, yeni nesil sanatçıları, koleksiyonerleri ve dünyaca tanınmış ulusal müzelerin yöneticilerini bir araya getirecek küresel sanat platformu ARCO Madrid, bu yıl 25 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında 34. edisyonuyla sanatseverler ile buluşuyor.

Arco Madrid 20. ve 21.yüzyıl'a ait avangard ve çağdaş eserleri sergileyerek görsel dışavurumun yeni formları üzerine odaklanıyor. Uluslararası düzeyde etki yaratabilen, yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan galerilerin katıldığı çağdaş sanat fuarında, görsel sanatlar alanında üretilen en yeni işler sergileniyor. Ahmet Güneştekin'in nesneleri ve imgeleri tuval üzerinde üç boyut algısını vererek elde ettiği optik degrade serisi bu kapsamda Arco Madrid'de sergilenecek işler arasında yer alacak.

Marlborough Gallery'nin Ahmet Güneştekin'in eserlerini sergileyeceği, Avrupa ile Latin Amerika'daki çağdaş sanatçıları buluşturan en büyük küresel sanat platformlarından biri olarak değerlendirilen fuara 30 ülkeden 212 çağdaş sanat galerisi katılıyor. Fuar uluslararası galeriler, koleksiyonerler, çağdaş sanatçılar ve sanat kurumları için ortak bir sanat platformu yaratıyor.

Son 1 yılda 13. çağdaş sanat fuarı

Ahmet Güneştekin, küresel sanat piyasasının öncüleri olarak görülen The Armory Show, Art Breda ve Art Basel sanat fuarları başta olmak üzere son bir yılda 10'un üzerinde uluslararası çağdaş sanat fuarına katıldı. ARCO Madrid sanatçının katıldığı 13. çağdaş sanat fuarı olarak dikkat çekiyor.

ARCO Madrid Ahmet Güneştekin'in Realisme Amsterdam'ın ardından bu yılın ilk ayında katılacağı 2. uluslararası çağdaş sanat fuarı olacak.

25 Şubat'ta başlayacak ARCO Madrid sanat fuarında sanatseverlerin beğenisine sunulan Ahmet Güneştekin'in optik degrade serisinden son dönem işleri 1 Mart tarihine kadar görülebilir. Ayrıca sanatçının eserleri fuar sonrasında Marlborough Gallery Madrid'de daimi olarak sergilenmeye devam edecek.

Son üç yıldır Venedik, New York, Miami, Hong Kong ve Amsterdam gibi dünyanın sanat merkezlerindeki uluslararası çağdaş sanat fuarlara katılan ve kişisel sergiler düzenleyen Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery sanatçısı olarak, dünyanın farklı kentlerindeki sanat merkezlerinde eserlerini sergilemeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Güneştekin Arco Madrid'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement