Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması

Kepez Belediyesince düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

27.05.2018 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesince düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması sonuçlandı. Seçici kurul, bu yılki konusu hikaye türünde "çocuk ve şehir" olan yarışmada birincilik ödülünü, "Ruhumun Çocuğu" adlı eseri ile Sinan Semiz'e verdi.

Türkiye'nin değişik illerinin yanı sıra İspanya, Almanya ve Azerbaycan'dan 485 başvurunun olduğu yarışmanın ödül töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde yapıldı. Törene Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda edebiyatsever katıldı.

Törende, Kepez Belediyesinin Müzik Ödülü birincisi Beyza Başpınar, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın şiirlerinden bestelenen "Beni Affet" ve "Leyla Ela Gözlü Bir Çöl Ahusu" eserlerini seslendirdi. Daha sonra Antalyalı Roman müzisyenlerin çocuklarından oluşan Yeni Kapı Roman Çocukları Orkestrası, konser verdi. Roman çocuklarının sahne performansı büyük alkış aldı.

Ödül töreninde sahneye son olarak Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni Orkestrası çıktı. Şef Engin Beslek yönetimindeki orkestranın mini konseri, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Konserlerin ardından bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1914-1918 yılları arasında Antalya'da yaşamış, Antalya Lisesi mezunu ve Türk tarihinin yetiştirdiği en büyük edebiyat üstatlarından biri olduğunu kaydetti.

Edebiyat yarışmasına ilginin giderek arttığını ifade eden Tütüncü, şunları söyledi:

"İnanıyorum ki giderek büyüyen bu yarışma bir süre sonra şehir hafızasında çok önemli izler taşıyan bir edebiyat etkinliği olarak anılacak. Belki 14'üncü senesinde, belki 24'üncü senesinde zenginleştirilmiş bir edebiyat yarışmasına şehrimiz ev sahipliği yapacak. Bu beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Edebiyatçıları bir araya getirmek ya da yılda bir kez böyle yarışma düzenlemek ve yarışmaya katılan eserleri kitaplaştırmak bana bir şişenin içerisine yazılmış, okyanusun ortasında fırlatılmış mektuplar gibi geliyor. O mektup kıymetlidir. Çünkü okyanusa şişenin içerisinde bırakılan bir mektup günün birinde birilerinin eline geçecek ve okunacak."

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından yarışmanın jüri üyelerine plaket, eğitimci, araştırmacı ve yazar Tuncer Günay'a onur ödülünü verdi.

Kepez Belediyesi 4. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasında dereceye giren eserler ve eser sahipleri şöyle:

1. Ruhumun Çocuğu (Mustafa Tokat/Antalya)

2. Şahit (Hasan Özgür Yetiştirici/Konya)

3. Alya (Sinan Semiz/Bursa)

Teşvik Ödülü: Şehr-i Muhayyel (Müberra Çil/Aydın)

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement