Ahmet İnsel'in Açıklaması Olay Oldu - Son Dakika
Güncel

Ahmet İnsel'in Açıklaması Olay Oldu

Ahmet İnsel\'in Açıklaması Olay Oldu

Tarafsız Bölge'de konuşan Ahmet İnsel Gezi Parkı eylemleri için, Erdoğan'a sert eleştiriler yaptı.

04.06.2013 00:44  Güncelleme: 01:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gündemi sallamaya devam eden Gezi Parkı eylemleri CNN Türk ekranlarında masaya yatırıldı. Ahmet Hakan'ın hazırladığı Tarafsız Bölge'de konuşan Ahmet İnsel çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Parkı eylemlerine katılan kitlenin fotoğrafını çeken Ahmet İnsel hükümete ve Başbakan'a yönelttiği eleştirilerle dikkat çekti. "Bu bir haysiyet ayaklanmasıdır." diyen İnsel, Başbakan'ın inkarcı tutumuyla eski Türkiye'yi temsil eden bir pozisyona düştüğünü kaydetti.

BU BİR HAYSİYET AYAKLANMASIDIR!

"Bu bir haysiyet ayaklanmasıdır. AKP'liler ya da AKP değil doğrudan Başbakan'ı hedef alan bir harekettir. Başbakan'ın üslubu tavırları karşısında tepki olan insanların bir haysiyet hareketidir. Bu gösterileri Arap Baharı'na benzetmiyorum. Çünkü burada rejimin meşruiyetinin sorgulandığı bir arayış yok. Burada Başbakan'a yeter artık diyen bir tavır var. Kadın doğumundan içki içmeye Taksim Gezi Parkı'na ne yapılacağından başka konulara kadar her şeyi bilen, her şeye karar veren, saldırgan tavra yeter deniyor."

BAŞBAKAN KADİR TOPBAŞ'IN YETKİLERİNİ DE GASPEDİYOR

"Başbakan yüzde 50 diyor ama o zaman karşısında da yüzde 50 gibi bir kitle var. Bunu unutuyor bir yüzde 50 daha var. Belki o yüzde 50 homojen değil ama Başbakan homojenleştiriyor. Yüzde 50'yi evde zor tutuyorum demek başlı başına provakasyondur. O nedenle bu bir haysiyet ayaklanmasıdır. Burada seçim var diyor anlamıyor ama burada insanların talepleri daha yüksek. İnsanlar katılım istiyor. Karar aşamalarında yer almak istiyor. Başbakan, Kadir Topbaş'ın da yetkilerini gasp ederek fincan mağazasına girmiş fil gibi dolaşıyor ortada. Sanki bu Başbakan bu tepkiden güç alıyor, siyasi enerjiyi besleyen bir havası var."

ERDOĞAN BU TAVRIYLA ESKİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYOR

"Sokakta üç grup insan var. Türkiye'de çatışmalı ortama ilk defa bu kadar genç ve kadın geliyor. Çatışma olacağı bilinmesine rağmen Taksim'de günlerdir kadınlar var. Sayıları erkeklerden daha az olmadı hiç. Tayyip Erdoğan bu kez eski Türkiye'yi temsil ediyor. Eylemciler her yeri temizlediler. Çapulcu lafına tepki olarak... Neşeli, eğlenen, polisten korkmayan bir gençlik. Klasik sol gruplar ise bayrakları ve sloganlarıyla oradaydılar. Bir de çocuğu ile gelmiş orta sınıf aileler var orada. Yaşam tarzı odaklı bir talepleri var bunların. Biz böyle İstanbul'da yaşamak istemiyoruz diyorlar."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ahmet İnsel'in Açıklaması Olay Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement