Ahmet Kaya, Parti Grubu Konuşmalarına Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Ahmet Kaya, Parti Grubu Konuşmalarına Damga Vurdu

Ahmet Kaya, Parti Grubu Konuşmalarına Damga Vurdu

Bugün 4 siyasi parti lideri de parti grubu konuşmalarında Ahmet Kaya'ya yer verirken eleştiren tek isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu.

19.11.2013 16:19  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta sonu Diyarbakır'da gerçekleşen tarihi Erdoğan-Barzani görüşmesinin yankıları partilerin bugünkü grup toplantılarında da ana gündem maddesiydi. Son derece coşkulu geçen grup toplantılarında liderler tarafından ismi en çok telaffuz edilen isim Ahmet Kaya oldu.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da yapmış olduğu konuşmada "Ahmet Kaya'nın suçu neydi. Bunu kendi şarkısında söylüyordu. Ne diyordu: Diyarbakırlıymış, Adı Bahtiyar'mış, suçu saz çalmakmış. Evet, Ahmet kaya'nın suçu saz çalmaktı. Ama Türkiye değişiyor. Yeni Türkiye'de kimse etnik kimliğinden dolayı ötekileştirilmiyor" ifadelerine yer vermişti. Bu sözlerinden ötürü Erdoğan'a en sert tepkiyi gösteren isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu.

BAHÇELİ'DEN SERT ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan'a Ahmet Kaya için anıt yaptırması önerisinde bulunan MHP lideri "Başbakan PKK'lı Ahmet Kaya'dan bazı zırvalar dile getirirken önüne gelen ağlamıştır. Başbakan keşke burada olsaydı diyerek özlemini haykırmış, protokolde gözyaşları sel olup birbirine karışmıştır. Şehitlere tek bir damla gözyaşı dökmeyen, izansızlar, insafsızlar ve hep nefsine tapan kibir yuvaları koro oluşturup, PKK'lı Ahmet Kaya'nın ağıdını ölümünden 13 yıl sonra yapmışlardır. Başbakan Erdoğan madem bu kadar Ahmet Kaya hastasıdır, madem kardeşi olarak görmektedir. O zaman en kısa sürede bir anıt yaptırmalı, orayı kendisine mesken tutmalı, yakınlarında ev tutarak sürekli anıtı seyretmelidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU: YAŞASAYDI HAPİSTEYDİ

Ahmet Kaya, Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. "Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi Parkı'ndan dolayı hapiste olurdu" diyen CHP lideri "Siyasetçi değil önce halk zenginleşecek. Halkın cebi para görecek. Önce üreteceğiz, sonra adam gibi paylaşacağız diyoruz. Biz bunu savunuyoruz. Büyük sanatçı Ahmet Kaya, 13. ölüm yıldönümünü geride bıraktık. Paris'te mezarını ziyaret etmiş bir karanfil bırakmıştım. Hüzünle ayrılmıştı aramızdan. Uzakta yaşamını yitirmişti. Giderken pekçok kişi eleştirdi. O bir sanatçıydı, devrimciydi, müzisyendi. Hiçbir zaman mağrurun yanında, zalimin yanında olmadı. O zulme uğrayanların yanında oldu. 12 Eylül darbesinden sonra hapislerde işkence gören binlerce insanın sesi ve türküsü oldu. Ahmet Kaya böyle birisiydi. Erdoğan Ahmet Kaya'yı da istismar etti. Diyarbakır'da diyor ki o yaşasaydı aramızda olurdu. Ahmet Kaya bugün yaşasaydı, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: ULAN HEPİNİZ ORADAYDINIZ

Başbakan Erdoğan da TRT Müzik Ödülleri'nde Ahmet Kaya'ya yapılan saldırıya atıfta bulundu. Erdoğan "Ödül töreninde Ahmet Kaya'ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim, ben o sırada dışarıdaydım. Ulan hepiniz oradaydınız! Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi.

DEMİRTAŞ'TAN MEZAR VURGUSU

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da parti grubunda Ahmet Kaya'yı unutmayan isimlerdendi. "Ahmet Kaya'nın acısını halen yaşayanlar var" diyen Demirtaş şu ifadelere yer verdi: "Ahmet Kaya ve onun gibiler bu ülkede onuru ile şerefi ile işini yapan, siyasetini yapan herkes gibi bu ülkenin demokrasi harcına katkı sunmuş herkes gibi bu devletten özür alacakları var. Ahmet Kaya belki bunun örneklerinden birisi, sembolleşmiş isimlerinden birisi ama kendi ülkesinde sürgünde olan on binlerce Ahmet Kaya'nın varlığını unutamayız. 12 yıllık iktidarın sürecinde sürgünde yaşayan binlerce Şivan Perwer var, Ahmet Kaya var. Ahmet Kaya, Paris'te vatanına hasret bir şekilde hayatını yitirdi ama on binlerce insan Türkiyeli, Kürdistanlı insan kendi ülkelerine dönmenin hasretini yaşıyorlar. Gerçekten Ahmet Kaya için ağlıyorsak, mesela Aram Tigran cenazesinin Diyarbakır'a defnedilmesi vasiyetiyle hâlâ mezarı yurtdışında. Normalleşme adına yapılması gereken adımlar bunlar. Ahmet Kaya bir semboldür. Onun dramı, acısını yaşayan ve yaşatanlar olduğu müddetçe biz daha çok Ahmet Kaya trajedileri yaşarız."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ahmet Kaya, Parti Grubu Konuşmalarına Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement